עוגת שוקולד-קוקוס-שקדים טבעונית עם קרמבל קוקוס-שקדים
כל בית צריך עוגת שוקולד וזאת נהדרת במיוחד עם מרקם רך ועסיסי ותיבול עדין של שקדים וקוקוס

המרכיבים ל 12:
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 3 כפות משקה קוקוס שקדים "תנובה"
- 1 כף שמן קוקוס
- 3 כפות שקדים טחונים
- 2 כפות קוקוס
- 1 כף קמח
- 4 כפות סוכר חום
- 2 כפות שמן קוקוס
- 1/2 כוס קמח מלא או כוסמין מלא
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 כוס אבקת קקאו
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כוס סוכר
- קורט מלח
- 1/2 כוס שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים או שמן צמחי אחר
- 1 כוס משקה קוקוס שקדים "תנובה"
- 1 כף חומץ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
-
02.
שמים בקערה קמחים, קקאו, אבקת אפיה, סודה לשתיה, סוכר ומלח ומערבבים במזלג לתערובת אחידה. יוצרים גומה במרכז התערובת ויוצקים לתוכה שמן, משקה שקדים קוקוס וחומץ ומערבבים במזלג לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ואופים כ 35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את הקרמבל: מערבבים את מרכיבי הקרמבל במזלג, מפזרים בשכבה דקה בתבנית מרופדת נייר אפיה ואופים כ 5 דקות עד הזהבה. מכבים את התנור ומשאירים בו את הקרמבל ל-5 דקות נוספות. מצננים.
טיימר מופעל
-
04.
ממיסים שוקולד, משקה ושמן קוקוס לקרם חלק, מורחים על העוגה, מפזרים פירורי קוקוס-שקדים ומגישים.