עוגת שוקולד עשירה בציפוי שוקולד ושמנת - מהירה וקלה | השף הלבן

עוגת שוקולד עשירה

עוגת שוקולד עשירה בגרסה כשרה לפסח ובציפוי שוקולד ושמנת, לאירוח במהלך החג ובכלל. לשדרוג מראה העוגה תוכלו לפזר סוכריות, פירות או אגוזים מעל הציפוי

מאת: נטלי גזית
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת שוקולד עשירה

המרכיבים ל10 מנות/סיר פלא בקוטר 24 ס"מ:

  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 175 גרם (3/4 כוס) שמן קנולה
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 5 ביצים
  • 200 גרם (1 כוס)סוכר
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח מצה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 50 גרם אגוזים קצוצים דק
לציפוי:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 50 גרם שוקולד חלב קצוץ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את סיר הפלא.

  • 02.

    ממיסים שוקולד ושמן במיקרוגל או בקערה המונחת על סיר עם מים רותחים, מוסיפים קקאו ומערבבים היטב

  • 03.

    מקציפים ביצים עם סוכר במיקסר עד לקבלת קצף בהיר ואוורירי, מאחדים עם תערובת השוקולד

  • 04.

    מערבבים קמח מצה, אבקת אפיה ואגוזים ומקפלים לתערובת השוקולד, יוצקים לתבנית

  • 05.

    אופים 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש, מקררים את העוגה

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 06.

    הכנת הציפוי: מביאים את השמנת לרתיחה, יוצקים על השוקולדים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

  • 07.

    מקררים מעט את הציפוי ויוצקים על העוגה פורסים למנות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(50)