עוגת שוקולד עשירה
עוגת שוקולד עשירה בגרסה כשרה לפסח ובציפוי שוקולד ושמנת, לאירוח במהלך החג ובכלל. לשדרוג מראה העוגה תוכלו לפזר סוכריות, פירות או אגוזים מעל הציפוי
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות/סיר פלא בקוטר 24 ס"מ:
- 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 175 גרם (3/4 כוס) שמן קנולה
- 2 כפות אבקת קקאו
- 5 ביצים
- 200 גרם (1 כוס)סוכר
- 100 גרם (3/4 כוס) קמח מצה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 50 גרם אגוזים קצוצים דק
לציפוי:
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 50 גרם שוקולד חלב קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את סיר הפלא.
-
02.
ממיסים שוקולד ושמן במיקרוגל או בקערה המונחת על סיר עם מים רותחים, מוסיפים קקאו ומערבבים היטב
-
03.
מקציפים ביצים עם סוכר במיקסר עד לקבלת קצף בהיר ואוורירי, מאחדים עם תערובת השוקולד
-
04.
מערבבים קמח מצה, אבקת אפיה ואגוזים ומקפלים לתערובת השוקולד, יוצקים לתבנית
-
05.
אופים 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש, מקררים את העוגה
טיימר מופעל
-
06.
הכנת הציפוי: מביאים את השמנת לרתיחה, יוצקים על השוקולדים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
-
07.
מקררים מעט את הציפוי ויוצקים על העוגה פורסים למנות ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים