עוגת שוקולד עשירה
עוגת שוקולד עשירה בגרסה כשרה לפסח ובציפוי שוקולד ושמנת, לאירוח במהלך החג ובכלל. לשדרוג מראה העוגה תוכלו לפזר סוכריות, פירות או אגוזים מעל הציפוי

המרכיבים ל 10 מנות/סיר פלא בקוטר 24 ס"מ:
- 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 175 גרם (3/4 כוס) שמן קנולה
- 2 כפות אבקת קקאו
- 5 ביצים
- 200 גרם (1 כוס)סוכר
- 100 גרם (3/4 כוס) קמח מצה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 50 גרם אגוזים קצוצים דק
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 50 גרם שוקולד חלב קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את סיר הפלא.
-
02.
ממיסים שוקולד ושמן במיקרוגל או בקערה המונחת על סיר עם מים רותחים, מוסיפים קקאו ומערבבים היטב
-
03.
מקציפים ביצים עם סוכר במיקסר עד לקבלת קצף בהיר ואוורירי, מאחדים עם תערובת השוקולד
-
04.
מערבבים קמח מצה, אבקת אפיה ואגוזים ומקפלים לתערובת השוקולד, יוצקים לתבנית
-
05.
אופים 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש, מקררים את העוגה
טיימר מופעל
-
06.
הכנת הציפוי: מביאים את השמנת לרתיחה, יוצקים על השוקולדים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
-
07.
מקררים מעט את הציפוי ויוצקים על העוגה פורסים למנות ומגישים.