עוגת שוקולד עם קצפת – קינוח ממכר | השף הלבן

עוגת שוקולד עם קצפת

עוגת שוקולד עם מלא קצפת שקשה לעמוד בפניה

מאת: דורית למדן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
עוגת שוקולד עם קצפת

המרכיבים ל 20 מנות/ תבנית קפיצית 24 ס"מ:

  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 125 גרם חמאה רכה
  • 6 ביצים : 2 שלמות , 4 מופרדות
  • 175 גרם סוכר (מופרד ל100 גר` ו 75 גר`)
  • 2 כפות ליקר קוונטרו (לא הכרחי)
מצרכים לקצפת:
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף ליקר קוונטרו (לא הכרחי)
  • חצי כפית אבקת קקאו

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מחממים את התנור ל180 מעלות. מרפדים תחתית תבנית בנייר אפייה.

  • 03.

    ממיסים את השוקולד בסיר כפול (באן מארי) מוסיפים חמאה ומערבבים (ממיסים אותה בשוקולד).

  • 04.

    טורפים את 2 הביצים השלמות ו-4 חלמונים עם 75 גר` סוכר ומוסיפים בעדינות אל השוקולד המומס, מוסיפים גם את הקוונטרו.

  • 05.

    בקערה אחרת מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה 100 גר` סוכר. מקציפים עד שהקצף יציב אך לא נוקשה מידי. מוסיפים מעט קצף לשוקולד כדי לאוורר אותו, ומקפלים פנימה את שארית הקצף. יוצקים לתבנית ואופים 35-40 דקות, או עד שהעוגה עלתה, נסדקה במרכז והתייצבה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

    מקררים את העוגה בתבנית על רשת (מרכזה ישקע בעת המהלך הזה).

  • 07.

    מוציאים אותה לצלחת או מגש עגול לאחר קילוף נייר האפייה.

  • 08.

    מקציפים את השמנת עד שנוצרת קצפת יציבה.

  • 09.

    אך לא קשה מאוד. ממלאים את המכתש בקצפת תוך החלקתה לשולי העוגה. ומנפים מעל אבקת קקאו.

הכנת? כאן מדרגים
(392)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.