עוגת שוקולד עם טראפלס שוקולד
עוגת שוקולד חגיגית עם טראפלס שוקולד
המרכיבים ל12 מנות / תבנית בקוטר 24 ס"מ:
- 300 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
- 150 גרם חמאה או מרגינה בטעם חמאה
- 7 ביצים מופרדות
- 2/3 כוס סוכר (150 גרם)
- 100 גרם שוקולד לבן או שוקולד מריר קצוץ דק
- 1/4 מיכל שמנת מתוקה (50 מ"ל)
- 60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום של 170 מעלות ומשמנים את התבנית.
-
02.
להכנת העוגה: שמים את השוקולד והחמאה בסיר בינוני ומחממים בעדינות על להבה נמוכה, עד שכל השוקולד והחמאה נמסים.
-
03.
מסירים מהכיריים ומצננים בטמפרטורת החדר.
-
04.
שמים את החלמונים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כארבע דקות, עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח.
-
05.
שמים את החלבונים בקערה נפרדת ומקציפים במהירות גבוהה לקצף יציב. מוסיפים את קרם החלמונים לקצף ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
-
06.
מוסיפים את השוקולד והחמאה המומסים ומערבבים בתנועות עדינות לעיסה אחידה.
-
07.
מעבירים לתבנית ואופים כ-35 דקות או עד שהעוגה מתייצבת. מוציאים ומצננים במקרר עד להגשה.(עד לשלב זה אפשר להכין עד יומיים מראש).
טיימר מופעל
-
08.
לטראפלס: שמים את השוקולד והשמנת בסיר ומחממים עד שהשוקולד נמס לקרם חלק. מסירים מהכיריים, מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עד שהחמאה נמסה לגמרי. מאחסנים 15 דקות במקרר עד שהעיסה מתייצבת קצת. יוצרים מהעיסה כדורים בגודל שזיף קטן ומניחים על נייר פרגמנט. מכינים קערה עם אבקת קקאו ומגלגלים בה מחצית מהכדורים. מאחסנים במקרר עד להגשה.
טיימר מופעל
-
09.
ההגשה: מקשטים את העוגה בכדורי הטראפלס ומגישים.