רולדת טירמיסו
קבלו את הגרסה הקלה להכנה לקינוח האיטלקי המושלם! ככה תכינו בקלות עוגת טרמיסו מופלאה עם גבינת מסקרפונה קרמית עם כמה אפשרויות הגשה

המרכיבים ל 6-8:
- 4 כפות סוכר
- קקאו לפיזור
- כוס וחצי של מים חמים עם כף קפה מגורען מרוכז + כף ברנדי
- 24 בישקוטים
- 4 חלמונים
- 300 גרם גבינת מסקרפונה השף הלבן
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה המונחת על בן מארי מקציפים את החלמונים עם הסוכר כ- 6 דקות, עד לקבלת קצף תפוח.
טיימר מופעל
-
02.
מורידים מבן המארי את הקערה ומקציפים לתערובת אחידה את החלמונים עם המסקרפונה.
-
03.
מקציפים בקערה נפרדת את השמנת להקצפה ומקפלים אותה לתערובת השנייה עם החלמונים והמסקרפונה.
-
04.
מעבירים לשקית זילוף ומכניסים למקרר.בניית המנה - ליצירת טירמיסו בצורת רולדה:
-
05.
טובלים את הבישקוטי בקפה ולאחר הטבילה יש להניח את הבישקוטי על מגש מרופד ניילון נצמד.חשוב להניח בשורה אנכית ( אחד מעל השני) ובמקביל לשורה להניח בצמידות שורה גבוהה נוספת כך שנוצר לנו מעין ״מלבן״ המדמה את בסיס הרולדה אותו מגלגלים לאחר ריכוך הבישקוטי. בכל שורה 12 ביסקוטים.
-
06.
מכסים בעוד יריעה של ניילון נצמד ומעבירים לארבע שעות למקרר.
-
07.
לאחר ארבע שעות מסירים את הניילון הנצמד העליון, מפזרים קקאו וממלאים בקרם – ניתן להשאיר קרם לעיטור העוגה.
-
08.
מגלגלים בזהירות את הבישקוטי לצורת רולדה בעזרת הניילון הנצמד שלמטה משני הצדדים מסירים בזהירות, מעבירים לתבנית הגשה ומפזרים שוב קקאו.