טירמיסו - העוגה הקלאסית והטעימה | השף הלבן

רולדת טירמיסו

קבלו את הגרסה הקלה להכנה לקינוח האיטלקי המושלם! ככה תכינו בקלות עוגת טרמיסו מופלאה עם גבינת מסקרפונה קרמית עם כמה אפשרויות הגשה

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רולדת טירמיסו
צילום: אפיק גבאי עיצוב: אינס ואפיק

המרכיבים ל 6-8:

  • 4 כפות סוכר
  • קקאו לפיזור
  • כוס וחצי של מים חמים עם כף קפה מגורען מרוכז + כף ברנדי
  • 24 בישקוטים
  • 4 חלמונים
  • 300 גרם גבינת מסקרפונה השף הלבן
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה המונחת על בן מארי מקציפים את החלמונים עם הסוכר כ- 6 דקות, עד לקבלת קצף תפוח.

    טיימר מופעל

    00:06:00
  • 02.

    מורידים מבן המארי את הקערה ומקציפים לתערובת אחידה את החלמונים עם המסקרפונה.

  • 03.

    מקציפים בקערה נפרדת את השמנת להקצפה ומקפלים אותה לתערובת השנייה עם החלמונים והמסקרפונה.

  • 04.

    מעבירים לשקית זילוף ומכניסים למקרר.בניית המנה - ליצירת טירמיסו בצורת רולדה:

  • 05.

    טובלים את הבישקוטי בקפה ולאחר הטבילה יש להניח את הבישקוטי על מגש מרופד ניילון נצמד.חשוב להניח בשורה אנכית ( אחד מעל השני) ובמקביל לשורה להניח בצמידות שורה גבוהה נוספת כך שנוצר לנו מעין ״מלבן״ המדמה את בסיס הרולדה אותו מגלגלים לאחר ריכוך הבישקוטי. בכל שורה 12 ביסקוטים.

  • 06.

    מכסים בעוד יריעה של ניילון נצמד ומעבירים לארבע שעות למקרר.

  • 07.

    לאחר ארבע שעות מסירים את הניילון הנצמד העליון, מפזרים קקאו וממלאים בקרם – ניתן להשאיר קרם לעיטור העוגה.

  • 08.

    מגלגלים בזהירות את הבישקוטי לצורת רולדה בעזרת הניילון הנצמד שלמטה משני הצדדים  מסירים בזהירות, מעבירים לתבנית הגשה ומפזרים שוב קקאו.

הכנת? כאן מדרגים
(9)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.