פאי שוקולד וקרם וניל עם קלתית קורנפלקס
הבלוגר דור משה עם מתכון חלומי פאי שוקולד עשיר עם קלתית פריכה ומפתיעה על בסיס קורנפלקס
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דור משה
עיצוב: דור משה
המרכיבים ל6-8:
לקלתית קורנפלקס:
- 5 כוסות (225 גרם) קורנפלקס
- 120 גרם חמאת "תנובה" פושרת
- 2 כפות אבקת סוכר
למלית:
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "תנובה"
- 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
לקרם וניל:
- שמנת להקצפה 32% "השף הלבן" עם כפית תמצית וניל
גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 24-26 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
-
02.
במעבד מזון טוחנים היטב את הקורנפלקס. מעבירים לקערה ומערבבים עם החמאה ואבקת הסוכר, עד שמתקבלים פירורים לחים.
-
03.
מהדקים היטב את הפירורים בשכבה אחידה לדפנות תבנית הפאי ומהדקים את יתרת הפירורים לתחתית. אופים את הקלתית כ10-15 דקות, עד שהיא מתחילה להזהיב. מצננים לחלוטין.
טיימר מופעל
-
04.
להכנת המלית, ממיסים את השמנת המתוקה והשוקולד המריר עד לקבלת קרם חלק. יוצקים על הקלתית ומעבירים למקרר עד להתייצבות (לפחות שעה)
-
05.
להכנת קרם הוניל, מקציפים את השמנת לקרם יציב אך עדיין רך. עורמים בעדינות את הקרם במרכז הפאי.
הכנת? כאן מדרגים