מתכון עוגת תפוחים ומרציפן | השף הלבן

עוגת תפוחים ומרציפן

שילוב של תפוחים עם נגיעות מרציפן מתוקות

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת תפוחים ומרציפן
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ

המרכיבים ל 6-8מנות תבנית בקוטר 20-24 ס"מ:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפיות סודה לשתיה
  • 1 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 3 תפוחי עץ ירוקים חמצמצים, מקולפים, ללא הליבה וחתוכים לקוביות גדולות
  • 100 גרם מרציפן, קצוץ לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 0.125 כפית תמצית שקדים (לא חובה)
  • 2 ביצים, טרופות
  • אבקת סוכר, להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 20/24 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.

  • 02.

    בקערה, מניחים את הקמח, סוכר, סודה לשתייה, קינמון וקורט מלח ומערבבים לתערובת אחידה.

  • 03.

    מוסיפים את קוביות התפוחים והמרציפן ומערבבים היטב לכיסוי.

  • 04.

    בקערית נפרדת מניחים את החמאה המומסת, תמצית שקדים (אם משתמשים) והביצים הטרופות ומערבבים היטב, רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.

  • 05.

    יוצקים את הבלילה לתערובת התפוחים והקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה , לא יותר. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.

  • 06.

    אופים בתנור עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-60 דקות. מניחים לעוגה להתקרר מעט בתבנית לפני שמחלצים ומעבירים לרשת, לצינון מלא.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 07.

    לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(93)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.