עוגת שקדים ולימון עם זיגוג
דור משה עם מתכון איטלקי לעוגת שקדים לימונית שמכינים ללא מיקסר! לאחר האפייה, העוגה נספגת בסירופ לימון ובזיגוג סוכר לימוני ומפתה.

המרכיבים ל 8:
- 200 גרם חמאת "תנובה" מומסת, פושרת
- 3 ביצים בגודל L
- ½ 1 כוסות (300 גרם) סוכר לבן
- 125 מ"ל (1/2 כוס) מיץ לימון
- גרידה מלימון אחד
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
- ½ 1 כוסות (150גרם) שקדים טחונים
- 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
- ¼ כפית מלח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 125 מ"ל (1/2 כוס) מיץ לימון
- ¼ כוס (50 גרם) סוכר
- ½ 1 כוסות (180 גרם) אבקת סוכר
- 20 גרם חמאת "תנובה" רכה מאוד
- 3 כפות מיץ לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 180º
-
02.
משמנים את התבנית בשכבה דקה ואחידה של חמאה ולאחר מכן מפדרים אותה בקמח, כך שכל התבנית מקומחת. מנערים מהתבנית את שאריות הקמח.
-
03.
להכנת העוגה, טורפים את החמאה המומסת והסוכר. מוסיפים את הביצים, מיץ הלימון, גרידת הלימון, תמצית הוניל והשמנת החמוצה וטורפים היטב. בקערה נוספת, מערבבים את השקדים הטחונים, הקמח, המלח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה. מאחדים בין התערובות ומקפלים רק עד לאיחוד.
-
04.
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 35-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. נותנים לעוגה להצטנן במשך כמה דקות ומחלצים אותה מהתבנית.
טיימר מופעל
-
05.
להכנת הסירופ, מבשלים את מיץ הלימון והסוכר עד לרתיחה תוך כדי ערבוב. מברישים את העוגה בסירופ. מצננים לחלוטין.
-
06.
להכנת הזיגוג, מערבבים את אבקת הסוכר, החמאה וכף ממיץ הלימון. הזיגוג צריך להיות נוזלי אך סמיך מאוד. מוסיפים בהדרגה מעט מיץ עד שהזיגוג סמיך במידה הרצויה. מוזגים את הזיגוג על העוגה, מחכים כמה דקות על מנת שהוא יתקשה ומגישים.