עוגת שזיפים בחמש דקות עבודה
עוגת קיץ קלאסית, טעימה ומרעננת, קלה להכנה, בלי מיקסר.
- 170 גרם (כוס פחות 2-3 כפות) סוכר
- 2 ביצים גדולות
- 60 מ"ל (1/4 כוס) יוגורט עזים תנובה
- 150 גרם (כוס ועוד כף) קמח תופח
- 1 שזיף אדום גדול – 140-150 גרם שטוף
- אפשרות לעיטור: 1 כף פניני סוכר / גבישי סוכר (להשיג בחנויות מתמחות בקונדיטוריה)
- 140 גרם חמאה רכה
הוראות הכנה:
-
01.
זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. אם שכחתם לעשות זאת, שימו את החמאה בקערית חסינת-חום, הכניסו למיקרוגל ל-30 שניות וערבבו. אם החמאה עדיין לא נמסה, הכניסוה ל-10 שניות נוספות.שימו לב שהמתכון מתאים לתבנית אינגליש קטנה יחסית (אפשר חד-פעמית).
-
02.
מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית במעט חמאה רכה/מומסת.
-
03.
בקערה בינונית-גדולה מערבבים חמאה רכה וסוכר בעזרת מרית סיליקון עד להיטמעות הסוכר בחמאה והשגת קרם אחיד.
-
04.
מוסיפים ביצים וטורפים במהירות בעזרת מטרף ידני, עד לאיחוד והשגת מעט נפח.
-
05.
מוסיפים יוגורט וטורפים עד לאיחוד.
-
06.
מוסיפים קמח תופח ומערבבים בעזרת מרית עד לאיחוד ולא מעבר לכך. הימנעו מעיבוד יתר.
-
07.
מגלענים שזיף וחותכים לקוביות קטנות.
-
08.
יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית המשומנת. מפזרים מחצית מקוביות השזיפים על העיסה. יוצקים את המחצית השנייה של העיסה. מיישרים ומפזרים את המחצית השנייה של קוביות השזיף. אם רוצים מפזרים מעט גבישי/פניני סוכר. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 31-32 דקות או עד שסכין חדה הננעצת בעוגה יוצאת יבשה. מוציאים ומצננים כשעתיים.
טיימר מופעל