עוגת קונקורד משגעת פרווה
קלה להכנה ומתאימה אחרי ארוחת צהריים בשרית
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
למרנג:
- 1 כוס סוכר
- 5 חלבונים
- 1 כף אבקת סוכר
- 1 כפית קקאו
לקרם שוקולד:
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 מיכל שמנת מתוקה, נוסף
- 1 כף סוכר
לעיטור:
- אבקת קקאו
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את המרנג: מקציפים חלבונים עם סוכר עד קבלת קצף יציב. מנפים פנימה אבקת סוכר וקקאו ומקפלים בעזרת מרית באופן ידני. אופים שעתיים ב-110 מעלות, בצורת מקלות ו- 2 פלטות בקוטר 24 ס"מ.
-
02.
מכינים את הקרם: מרתיחים שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד. שומרים במקרר למשך שעתיים.
-
03.
מקציפים את השמנת הנוספת והסוכר ביחד עם השוקולד המבושל, עד קבלת קרם שוקולד יציב.
-
04.
מרכיבים את העוגה: מניחים פלטת מרנג בתבנית ומעל שכבת קרם שוקולד. חוזרים על פעולה זו, פעם נוספת ובסוף מניחים את מקלות המרנג. בוזקים מעל אבקת קקאו.
הכנת? כאן מדרגים