עוגת יוגורט ואוכמניות בחמש דקות עבודה | השף הלבן

עוגת יוגורט ואוכמניות בחמש דקות עבודה

עוגה עדינה ולא מתוקה מדי, בעלת מרקם דחוס-יחסית, פשוט נפלאה!

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת יוגורט ואוכמניות בחמש דקות עבודה

המרכיבים ל תבנית קוגלהוף:

  • 210 גרם חמאה תנובה רכה או מומסת
  • 240 גרם (כוס ועוד 3 כפות) סוכר
  • 3 ביצים גדולות
  • 300 מ"ל (כוס ועוד 3 כפות) יוגורט עיזים תנובה
  • 240 גרם (כוס וחצי ועוד 3 כפות) קמח
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • 1/8 כפית מלח
  • 90 גרם (2/3 כוס) אוכמניות קפואות
גודל תבנית: תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    במקום אוכמניות אפשר להשתמש בכל פרי יער קפוא אחר: פטל, דומדמניות וכו'. אין צורך להפשיר את הפירות מבעוד מועד: פשוט שולפים מהמקפיא ושמים בעוגה, ככתוב במתכון.חמאה ממסים בעדינות, במחזורים של 30 שניות במיקרוגל, עד לקבלת חמאה מומסת לבנה (הזהרו שלא לשרפה).במקום תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ אפשר להשתמש בשתי תבניות חד-פעמיות באורך 23-25 ס"מ, אך משך האפייה יתקצר משמעותית (ל-30 דקות לערך).

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה מומסת/רכה.

  • 03.

    בקערה בינונית-גדולה מערבבים במרית סיליקון חמאה וסוכר עד להיטמעות הסוכר וקבלת קרם חלק.

  • 04.

    מוסיפים ביצים וטורפים במהירות ובמרץ בעזרת מטרף ידני, עד לאיחוד ולהשגת מעט נפח.

  • 05.

    מוסיפים יוגורט עיזים וטורפים עד לאיחוד.

  • 06.

    בקערה קטנה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לקערה הגדולה ומערבבים במרית עד לאיחוד ולא מעבר לכך.

  • 07.

    יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית. מפזרים מחצית מהאוכמניות הקפואות. לא מערבבים! יוצקים את המחצית השנייה של העיסה, מיישרים בעזרת מרית ומפזרים את המחצית השנייה של האוכמניות. שוב, לא מערבבים. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 43-45 דקות או עד שסכין חדה הננעצת בעוגה יוצאת נקייה. מוציאים, מצננים שלוש שעות, הופכים בזהירות על צלחת ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)