עוגת וניל שכבות עם קרם מסקרפונה וקונפיטורת פירות יער | השף הלבן

עוגת וניל שכבות עם קרם מסקרפונה וקונפיטורת פירות יער – 3 שכבות של עונג

מתכון לשלוש שכבות של עונג: עוגת טארט בטעם וניל, מעליה קרם מסקרפונה עשיר ולציפוי קונפיטורת פירות יער עסיסית. מתכון נהדר לאירוח אבל לא רק

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת וניל שכבות עם קרם מסקרפונה וקונפיטורת פירות יער
צילום: אפיק גבאי עיצוב: אינס ואפיק

המרכיבים ל 10:

מצרכים לעוגה:
  • 3 ביצים
  • 1 מיכל שמנת להקצפת קרם וניל "השף הלבן"
  • 1 כוס סוכר
  • 50 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 2.5 כוסות קמח תופח
מצרכים לקרם :
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה השף הלבן
  • 4 כפות אבקת סוכר
מצרכים לציפוי :
  • 1 כוס קונפיטורת פירות יער
גודל תבנית: תבנית קפיצית עגולה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקציפים בקערה עמוקה את החמאה והביצים כ- 3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מוסיפים לקערה את השמנת להקצפת קרם וניל ומקציפים לתערובת תפוחה.

  • 03.

    מקפלים אל התערובת את הקמח התופח ומעבירים לתבנית אפייה בקוטר

  • 04.

    אופים בחום של 180 מעלות כ- 35 דקות או עד הזהבת העוגה. בסיום, מוציאים מהתנור ומצננים את העוגה בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 05.

    בקערה חדשה מקציפים לקרם יציב את השמנת עם המסקרפונה ואבקת הסוכר.

  • 06.

    מעבירים כרבע מהקרם לשקית זילוף ושומרים בקירור לקישוט.

  • 07.

    פורסים את העוגה לשני חלקים שווים.

  • 08.

    מורחים על הבסיס קונפיטורת פירות יער ומעל את קרם המסקרפונה ומניחים מעל את שכבת העוגה השנייה.

  • 09.

    על שכבת העוגה הנוספת מורחים שוב קונפיטורה וממזלפים את הקרם הנותר, שומרים בקירור עד להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(8)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.