עוגת וניל שכבות עם קרם מסקרפונה וקונפיטורת פירות יער | השף הלבן

עוגת וניל שכבות עם קרם מסקרפונה וקונפיטורת פירות יער – 3 שכבות של עונג

מתכון לשלוש שכבות של עונג: עוגת טארט בטעם וניל, מעליה קרם מסקרפונה עשיר ולציפוי קונפיטורת פירות יער עסיסית. מתכון נהדר לאירוח אבל לא רק

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת וניל שכבות עם קרם מסקרפונה וקונפיטורת פירות יער
צילום: אפיק גבאי עיצוב: אינס ואפיק

המרכיבים ל10:

מצרכים לעוגה:
  • 3 ביצים
  • 1 מיכל שמנת להקצפת קרם וניל "השף הלבן"
  • 1 כוס סוכר
  • 50 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 2.5 כוסות קמח תופח
מצרכים לקרם :
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה השף הלבן
  • 4 כפות אבקת סוכר
מצרכים לציפוי :
  • 1 כוס קונפיטורת פירות יער
גודל תבנית: תבנית קפיצית עגולה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקציפים בקערה עמוקה את החמאה והביצים כ- 3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מוסיפים לקערה את השמנת להקצפת קרם וניל ומקציפים לתערובת תפוחה.

  • 03.

    מקפלים אל התערובת את הקמח התופח ומעבירים לתבנית אפייה בקוטר

  • 04.

    אופים בחום של 180 מעלות כ- 35 דקות או עד הזהבת העוגה. בסיום, מוציאים מהתנור ומצננים את העוגה בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 05.

    בקערה חדשה מקציפים לקרם יציב את השמנת עם המסקרפונה ואבקת הסוכר.

  • 06.

    מעבירים כרבע מהקרם לשקית זילוף ושומרים בקירור לקישוט.

  • 07.

    פורסים את העוגה לשני חלקים שווים.

  • 08.

    מורחים על הבסיס קונפיטורת פירות יער ומעל את קרם המסקרפונה ומניחים מעל את שכבת העוגה השנייה.

  • 09.

    על שכבת העוגה הנוספת מורחים שוב קונפיטורה וממזלפים את הקרם הנותר, שומרים בקירור עד להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(8)