עוגת פבלובה וניל שוקולד ואגוזים טעימה ומושקעת | השף הלבן

מתכון לעוגת פבלובה וניל, שוקולד ואגוזים

היא נראית כמו עוגת ויטרינה מושקעת אבל בעצם קלה להכנה בזכות השימוש בשמנת להקצפת קרם וניל

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת פבלובה וניל שוקולד ואגוזים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 8-10:

למרנג:
  • 3 חלבונים מביצים גדולות
  • קורט מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 כפיות חומץ
  • 30 גרם שוקולד מריר מומס
למילוי:
  • 2/3 כוס ממרח שוקולד-אגוזים
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפת קרם וניל "השף הלבן", מוקצפים לפי ההוראות שעל האריזה
לציפוי:
  • 1/3 כוס ממרח שוקולד-אגוזים
  • 4 כפות אגוזים מסוגים שונים, קלויים, קצוצים גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקציפים חלבונים ומלח. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף 5-6 דקות לקצף חלק ויציב. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים קורנפלור וחומץ ומקציפים עד שהם נבלעים בקצף.

    טיימר מופעל

    00:06:00
  • 02.

    מחממים תנור ל 150 מעלות. משרטטים על נייר האפייה 2 עיגולים בקוטר 20 ס"מ. בעזרת כף מעבירים את הקצף לעיגולים שעל נייר האפיה וממלאים אותם. מזלפים מהשוקולד המומס על הקצף ובעזרת קיסם מושכים קווי שוקולד על פני הקצף בדוגמת שיש.

  • 03.

    מכניסים לתנור, מנמיכים את החום ל 100 מעלות ואופים כשעתיים. מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בתנור עד שהוא מתקרר.

  • 04.

    מרכיבים את העוגה: מניחים עיגול מרנג אחד על צלחת ההגשה, מורחים ממרח שוקולד-אגוזים,  מורחים או מזלפים מחצית קרם הוניל, מניחים מרנג שני, מורחים או מזלפים מחצית שניה של קרם וניל, מזלפים ממרח שוקולד-אגוזים ובוזקים אגוזים. מגישים או מאחסנים במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.