מוס גנאש שוקולד לבן ויולו | השף הלבן

מוס גנאש שוקולד לבן ויולו

קינוח חובה לחובבי השוקולד! כמה דקות הכנה ואתם מסודרים

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: שני בריל עיצוב: מאיה ליבנת הרוש

המרכיבים ל2-4:

  • 1 גביע יולו שוקולד מריר תנובה
  • 100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • ¾ כוס + ½ כוס שמנת מתוקה השף הלבן
  • 3 כפות מים
  • קמצוץ מלח
לרוטב שוקולד:
  • 75 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 25 מ"ל (5 כפיות) שמנת מתוקה השף הלבן
  • 15 גרם חמאה
  • קמצוץ מלח
  • להגשה:
  • 2-3 נשיקות מרנג, שבורות

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הגנאש: מניחים את קוביות השוקולד הלבן בקערית חסינת חום. בסיר קטן מניחים את ¾ כוס שמנת המתוקה והמים ומביאים לרתיחה עדינה מבלי לתת לשמנת לגלוש. יוצקים את הנוזל מעל קוביות השוקולד וממתינים דקה לפני שמערבבים לתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים קמצוץ מלח, מערבבים, מכסים ומצננים במקרר. מומלץ להכין את הגנאש לילה קודם.

  • 02.

    להכנת רוטב השוקולד: מניחים בסיר קטן את השוקולד המריר והשמנת המתוקה וממיסים מעל להבה קטנה עד למשחה חלקה, תוך כדי ערבוב לסירוגין. מוסיפים את החמאה וקמצוץ מלח ומערבבים היטב.

  • 03.

    להרכבת המנה: מניחים את הגנאש בקערת מיקסר, מוסיפים ½ כוס שמנת מתוקה ומקציפים לקצפת יציבה. מקפלים פנימה את גביע היולו לתערובת משוישת ומחלקים לכוסות הגשה. יוצקים מעל את רוטב השוקולד החם ומפזרים את שברי המרנג.

הכנת? כאן מדרגים
(0)