מתכון טארט טאטן תפוחים ואגסים | השף הלבן

טארט טאטן תפוחים ואגסים

בואו ללמוד להכין עוגת טארט טאטן יפיפייה של אגסים ותפוחים בקלי קלות!

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טארט טאטן תפוחים ואגסים
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים לפאי בקוטר 24-26 ס"מ:

  • 3 תפוחי עץ ירוקים מסוג סמית
  • 3 אגסים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 50 מ"ל מים
  • 50 גרם חמאה של תנובה
  • קורט מלח
  • 1 חבילת בצק פריך למאפים מתוקים של מעדנות

הוראות הכנה:

  • 01.

    כדי שהתפוחים לא ירטיבו את העוגה במהלך האפייה מייבשים אותם לפני ההכנה: יממה קודם, מסירים את הליבה, חותכים לרבעים ומניחים במקרר ללא כיסוי. התפוחים אמנם ישחירו אבל מכיוון שהם יתבשלו בקרמל בהמשך זה לא ממש משנה.

  • 02.

    ביום למחרת: במחבת כבדה וחסינת חום בקוטר של כ-20 ס"מ מניחים את הסוכר ו-50 מ"ל מים ומבשלים עד שכל הסוכר נמס והפך לסירופ זהוב וסמיך. בינתיים קולפים את האגסים, מסירים את הליבה וחוצים.

  • 03.

    מסירים את המחבת מהחום, מוסיפים חמאה וקורט מלח ומערבבים היטב. מסדרים שכבה אחידה של התפוחים והאגסים במחבת כשצידם הקמור פונה כלפי מטה. מחזירים את המחבת מעל האש, מבשלים כ-5 דקות ומניחים בצד להתקרר.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מחממים תנור ל-200 מעלות. מגלגלים את הבצק לעלה בעובי 5 מ"מ וחותכים עיגול שקוטרו גדול במעט מקוטר המחבת. מכסים את התפוחים בעיגול הבצק ודוחפים את השוליים סביב התפוחים. אופים בתנור עד שהבצק מזהיב, 25-30 דקות. מניחים להתקרר כ-5 דקות לפני שהופכים את הטארט בזהירות על צלחת הגשה. מגישים חם עם שמנת חמוצה, קצפת או גלידת וניל.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(224)