מתכון עוגת טירמסו מרשימה חגיגית וקלת הכנה. | השף הלבן

עוגת טירמסו מרשימה חגיגית וקלת הכנה.

כשמארחים ורוצים לפנק בקינוח טעים, עוגת הטירמיסו תמיד עושה את העבודה. הנה מתכון ממש פשוט להכנה

מאת: ליהי קרויץ
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת טירמסו מרשימה  חגיגית וקלת הכנה.

המרכיבים ל 25 מנות:

  • 2.5 חבילות בשקוטים 200 גרם כל חבילה= (סה"כ 500 גרם בסקוטים).
  • 1.5 מכלי שמנת מתוקה להקצפה.
  • 5 כפיות סוכר,
  • 5 כפיות אבקת אינסטנט פודינג וניל או בטעם שוקולד לבן.
  • 500 גרם גבינה מסקרפונה קולקשן - (או גבינת שמנת טבעית 30%).
סירופ קפה להוספה לקרם
  • 2 כפיות קפה מגורען
  • 4 כפיות סוכר,
  • 1/4 כוס מים רותחים. (מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית).
  • 1/3 כוס מים רותחים, (מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה)
  • 1.5 כוסות מים קרים, (מדוד בכוס חד פעמית לשתייה קרה).
  • 1/3 כוס ברנדי או ליקר קפה- (אני הוספתי שיבס).
  • לקישוט-100 גרם שוקולד מריר מגורד גס למילוי וקישוט- לא חייבים.
  • קצת אבקת קקאו לקישוט.
סירופ קפה להרטבת הבסקויטים;
  • כ-8 כפיות סוכר,
  • 3 כפיות קפה מגורען,

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנת קרם גבינת המסקרפונה: שמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה, סוכר ואבקת פודינג וניל, מקציפים על מהירות בינונית גבוה, לקצפת יציבה

  • 02.

    לאחר מכן מנמיכים את המהירות ולהוסיף את גבינת המסקרפונה וסירופ הקפה המיועד לקרם ולערבב כדקה. (סירופ הקפה לקרם כאן מתחת).

  • 03.

    אופן הרכבת העוגה: לבסיס העוגה- מניחים את רינג העוגה על מגש או תבנית. לוקחים ביסקוט אחד אחד טובלים בקפה משני הצדדים בספירה של כ-2 שניות (לא לטבול יותר מידי אחרת הביסקוט יתפורר).

  • 04.

    מסדרים כך 2 שורות של ביסקוטים טבולים צמודים אחד ליד השני.

  • 05.

    מסדרים את שולי הביסקוטים: לחתוך את הביסקוטים ל-2 ולסדר מסביב לדופן התבנית ביסקוטים צמודים אחד לשני כשהחלק עם הסוכר שמצפה את הביסקוט צמוד לתבנית. (לא צריך להרטיב אותם). (מי שלא רוצה יותר על הסידור בשוליים).

  • 06.

    יוצקים בזהירות חצי מכמות קרם המסקרפונה וליישר עד שולי הביסקוטים. לפזר 50 גרם שוקולד מריר מגורד.

  • 07.

    שוב מרטיבים את הביסקוטים אחד אחד כמו שהסברתי ולסדר מעל הקרם, כך שהם יכסו את הקרם. (יתכן שצריך לחתוך בשורה הזו את גודל הביסקוטים כדי שיתאימו לכיסוי הקרם).

  • 08.

    מניחים מעל הביסקוטים את שאר הקרם וליישר עד שולי הביסקוטים. מפזרים מסביב לקרם את 50 גרם השוקולד המריר הנותר .

  • 09.

    מכניסים למקפיא למשך כ-3/4 שעה.

  • 10.

    לפזר באמצע קצת אבקת קקאו לקישוט. (ניתן לשמור את העוגה במקפיא עטופה היטב בניילון נצמד).

הכנת? כאן מדרגים
(239)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.