מתכון לעוגת גבינה שמנת קלילה שכולם יכולים להכין

קינוח לחג השבועות. עוגת גבינה מיוחדת.

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה שמנת קלילה שכולם יכולים להכין
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 20 מנות / 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף, :

  • 1 מיכל גבינת שמנת נפוליון בטעם טבעי 16%
  • 150 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 1 כוס סוכר
  • ½ 1 כפיות תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות קמח תופח
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

  • 02.

    בקערת מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את גבינת השמנת ומקציפים לקרם חלק. מוסיפים את החמאה, הסוכר, תמצית הווניל וקליפת הלימון ומקציפים לקרם אוורירי וחלק.

  • 03.

    מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין כל ביצה.

  • 04.

    בהדרגה ותוך כדי ערבול, מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שהקמח נטמע בבלילה.

  • 05.

    מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור עד שהעוגה תפוחה וזהובה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-75 דקות. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-5 דקות לפני שמחלצים לרשת צינון.

    טיימר מופעל

    01:15:00
  • 06.

    לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(474)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.