מתכון לעוגת גבינה שמנת קלילה שכולם יכולים להכין
קינוח לחג השבועות. עוגת גבינה מיוחדת.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל20 מנות / 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף, :
- 1 מיכל גבינת שמנת נפוליון בטעם טבעי 16%
- 150 גרם חמאת "תנובה" רכה
- 1 כוס סוכר
- ½ 1 כפיות תמצית וניל
- קליפה מגוררת מ-1 לימון
- 4 ביצים
- 2 כוסות קמח תופח
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-
02.
בקערת מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את גבינת השמנת ומקציפים לקרם חלק. מוסיפים את החמאה, הסוכר, תמצית הווניל וקליפת הלימון ומקציפים לקרם אוורירי וחלק.
-
03.
מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין כל ביצה.
-
04.
בהדרגה ותוך כדי ערבול, מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שהקמח נטמע בבלילה.
-
05.
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור עד שהעוגה תפוחה וזהובה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-75 דקות. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-5 דקות לפני שמחלצים לרשת צינון.
טיימר מופעל
-
06.
לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.
הכנת? כאן מדרגים