מתכון לעוגת גבינה מדהימה שכולם אוהבים לאכול
עוגת גבינה
המרכיבים ל10 מנות- תבנית קפיצית בקוטר 26:
- 2 כפות שמן
- 1.5 כוס סוכר
- 0.5 כוס מים רותחים
- 1.5 כוס קמח
- 6 ביצים
- 1 אבקת אפיה
- 0.5 חבילה חמאה
- 3 סוכר וניל
- 3 חבילות גבינה רכה 9% או 5%
- 2 חלמונים
הוראות הכנה:
-
01.
לוקחים 2 קערות,
-
02.
בקערה אחת שמים את החלבונים ומוסיפים לזה כמה טיפות מלח ומקציפים במהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר וממשיכים להקציף עד שהחלבונים מתקשים.
-
03.
בקערה השנייה שמים את החלמונים ולזה מוסיפים את כוס הסוכר הנותר ושתי כפות השמן, מקציפים הכל כדקה ואז מוסיפים בהדרגה את הקמח והמים הרותחים כאשר ממשיכים לערבב עם המיקסר.
-
04.
מעבירים את העיסה לתבנית אפייה משומנת ואופים בין 50-60 דקות בחום בינוני (תלוי בתנור)
טיימר מופעל
-
05.
כשהעוגה מוכנה לכבות את התנור ולפתוח מעט את דלת התנור, אחרי 10 דקות אפשר להוציאה מהתנור ולקרר.
טיימר מופעל
-
06.
כשהעוגה קרה להפריד את העוגה מדפנות התבנית בעזרת סכין ולהעבירה למגש של עוגת שיש שיש לו כיסוי - יש לחתוך את העוגה לשתי שכבות. קרם הגבינה -
-
07.
שמים בקערה 1/2 חמאה + 3 סוכר וניל, 2 חלמונים ולערבב במיקסר עד לקבלת מרקם חלק,
-
08.
להוסיף 3 חבילות גבינה ולערבב במהירות נמוכה.
-
09.
יש למרוח כשליש מהגבינה על השכבה הראשונה של העוגה מעל לשים את החלק השני של העוגה ומעליו את שאר הגבינה לצפות גם בצדדים,
-
10.
אפשר לקשט עם 12 דובדבנים מסוכרים מסביב לעוגה ודובדבן אחד באמצע, או לגרד במגרדת שוקולד מעל העוגה. - יש להשהות את העוגה לילה במקרר.