מתכון מסורתי לעוגת גבינה פולנית (Sernik)
עוגת גבינה פולנית

המרכיבים ל 10-12 מנותתבנית בגודל 28:
- 150 גרם חמאת תנובה
- 0.5 כפית אבקת אפייה
- 1.5 כוסות קמח
- 2 חבילות סוכר וניל
- 2 חלמונים
- 3 כפות מים קרים
- 1 כוס חלב תנובה
- 10 כפות גדושות סוכר
- 1 מקל וניל
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 3 גביעי גבינת תנובה 9% 250 גרם
- 1.5 כפות מיץ לימון
- 4 ביצים מופרדות
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה: להכנת הבסיס:
-
02.
בוחשים את החמאה עם אבקת האפייה, הקמח וסוכר הווניל.
-
03.
בכלי קטן מערבבים את החלמונים עם המים הקרים ומוסיפים לתערובת הקמח.
-
04.
מעבדים עד לקבלת כדור בצק, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.
-
05.
משטחים את הבצק בתבנית משומנת ואופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. להכנת שכבת הגבינה:
טיימר מופעל
-
06.
מביאים לרתיחה ¾ כוס חלב עם 4 כפות סוכר וגרגרי הווניל (שמסירים בעזרת סכין חדה ממקל הווניל החצוי לאורכו).
-
07.
מערבבים בקערית את הפודינג עם החלב הנותר, מוסיפים לחלב הרותח ובוחשים. מבשלים מספר דקות על אש נמוכה תוך כדי בחישה, עד שהפודינג מסמיך מעט. מסירים מהאש אך מדי פעם בוחשים.
-
08.
מערבבים את הגבינה עם כף מיץ לימון, ארבע כפות סוכר והחלמונים ומקפלים עם הפודינג.
-
09.
שופכים את התערובת על הבצק האפוי למחצה ואופים כ- 30 דקות נוספות בתנור שחומם ל- 160 מעלות.
טיימר מופעל
-
10.
מקציפים את החלבונים עם קורט מלח, שתי כפות סוכר וחצי כף מיץ לימון, משטחים על העוגה החמה ואופים 10 דקות נוספות, עד לקבלת צבע זהוב. • אפשר להחליף את פודינג הווניל בקורנפלור, אך יש להוסיף חבילת סוכר ווניל לתערובת הגבינה. • אפשר להוסיף אוכמניות מסוננות לקצף הביצים.
טיימר מופעל