עוגת גבינה עם פירות ופירורים רבת שכבות | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה עם פירות ופירורים

בלי מיקסר ובלי הפרדת ביצים. עוגה מרשימה ורבת שכבות שהבסיס שלה הוא עוגה בחושה, והקסם שלה נעוץ בתוספות: פירות, גבינה ופירורים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה עם פירות ופירורים

המרכיבים ל12:

לשכבת הפרי:
  • 1.5 כוסות תותים ו/או פירות יער, או פרי אחר - 5 נקטרינות, אפרסקים תפוחים, אגסים, פרוסים
  • 1 כף סוכר
  • מיץ מ־ ½ לימון
לשכבת הגבינה:
  • 1 גביע ( 225 גרם) גבינת נפוליאון 16% שומן בטעם טבעי
  • 1 גביע ( 200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% שומן תנובה
  • 3 כפות סוכר
  • 1 ביצה
  • קליפה מגוררת מ־ ½ לימון
  • לפירורים:
  • 3 כפות קמח
  • 2 כפות סוכר חום כהה
  • 2 כפות חמאת תנובה קרה
  • ½ כפית קינמון
  • 2 כפות אגוזי פקאן קצוצים
לעוגת הבסיס:
  • 2 ביצים
  • ½ כוס (120 מ”ל) שמנת מתוקה 32% או 38% שומן השף הלבן
  • ½ כוס (120 מ”ל) רויון
  • ½ כוס ( 100 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח (או קמח רגיל שעורבב עם כפית אבקת אפייה)
גודל תבנית: תבנית בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל־ 170 מעלות. משמנים את התבנית.

  • 02.

    מכינים את שכבת הפרי: מערבבים את הפירות עם הסוכר והלימון.

  • 03.

    מכינים את שכבת הגבינה: מערבבים בקערה את כל החומרים לתערובת אחידה.

  • 04.

    מכינים את הפירורים: מעבדים יחד את כל החומרים בין קצות האצבעות עד לקבלת פירורי בצק.

  • 05.

    מכינים את עוגת הבסיס: שמים בקערה את הביצים, השמנת, הרויון והסוכר. טורפים 3-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תמצית הווניל והקמח ומערבבים קלות, רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    מרכיבים את העוגה: יוצקים את בלילת העוגה לתבנית. יוצקים מעליה את שכבת הגבינה, מסדרים עליה את הפירות ומפזרים את הפירורים.

  • 07.

    אופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)