מתכון לעוגת גבינה עם פירות ופירורים
בלי מיקסר ובלי הפרדת ביצים. עוגה מרשימה ורבת שכבות שהבסיס שלה הוא עוגה בחושה, והקסם שלה נעוץ בתוספות: פירות, גבינה ופירורים
המרכיבים ל12:
- 1.5 כוסות תותים ו/או פירות יער, או פרי אחר - 5 נקטרינות, אפרסקים תפוחים, אגסים, פרוסים
- 1 כף סוכר
- מיץ מ־ ½ לימון
- 1 גביע ( 225 גרם) גבינת נפוליאון 16% שומן בטעם טבעי
- 1 גביע ( 200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% שומן תנובה
- 3 כפות סוכר
- 1 ביצה
- קליפה מגוררת מ־ ½ לימון
- לפירורים:
- 3 כפות קמח
- 2 כפות סוכר חום כהה
- 2 כפות חמאת תנובה קרה
- ½ כפית קינמון
- 2 כפות אגוזי פקאן קצוצים
- 2 ביצים
- ½ כוס (120 מ”ל) שמנת מתוקה 32% או 38% שומן השף הלבן
- ½ כוס (120 מ”ל) רויון
- ½ כוס ( 100 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח (או קמח רגיל שעורבב עם כפית אבקת אפייה)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל־ 170 מעלות. משמנים את התבנית.
-
02.
מכינים את שכבת הפרי: מערבבים את הפירות עם הסוכר והלימון.
-
03.
מכינים את שכבת הגבינה: מערבבים בקערה את כל החומרים לתערובת אחידה.
-
04.
מכינים את הפירורים: מעבדים יחד את כל החומרים בין קצות האצבעות עד לקבלת פירורי בצק.
-
05.
מכינים את עוגת הבסיס: שמים בקערה את הביצים, השמנת, הרויון והסוכר. טורפים 3-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תמצית הווניל והקמח ומערבבים קלות, רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
טיימר מופעל
-
06.
מרכיבים את העוגה: יוצקים את בלילת העוגה לתבנית. יוצקים מעליה את שכבת הגבינה, מסדרים עליה את הפירות ומפזרים את הפירורים.
-
07.
אופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
טיימר מופעל