מתכון לעוגת גבינה ביתית בטעמי לימונית
עוגת גבינה ביתית
המרכיבים ל14 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ:
- 1 ק"ג גבינה לבנה 9% שומן
- 250 גרם גבינת שמנת
- 1 גביע יוגורט 3% שומן
- 3 ביצים גדולות
- 5 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 5 כפות קורנפלור
- 1 וחצי כוסות סוכר
- 100 גרם שוקולד לבן מומס
- 1/2 כוס מחית לימון קפואה להכנת לימונדה
- גרידת לימון מלימון שלם
- 2 גביעים שמנת חמוצה 15% שומן
- קורט מלח
- 3 לימונים
- 7 כפות סוכר
- כף מים
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הציפוי: גבינת שמנת ביתית - יוצאת כמות של בערך 600-700 גרם
-
02.
מערבבים יחד שמנת ומלח.
-
03.
מניחים מסננת (פלסטיק) מעל כלי לקליטת הנוזלים.
-
04.
מניחים על המסננת את בד החיתול ומעבירים אליו את השמנת.
-
05.
סוגרים את החיתול (לא לנסות לסחוט אותו בשלב זה) ומניחים במקרר ל- 24 שעות.
-
06.
מידי פעם שופכים את הנוזלים שהצטברו בכלי.
-
07.
אחרי 24 שעות סוחטים היטב את הגבינה בעזרת החיתול ומעבירים לכלי. העוגה:
-
08.
מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים רותחים.
-
09.
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל.
-
10.
בקערה גדולה מערבבים יחד בעזרת מטרפה ידנית את כל הגבינה הלבנה, גבינת שמנת, יוגורט, ביצים, אינסטנט פודינג, קורנפלור, סוכר, מחית לימון וגרידת לימון.
-
11.
מעבירים 3 כפות מתערובת הגבינה לתערובת השוקולד המומס ומערבבים היטב לאחידות (השוואת מרקמים).
-
12.
מחזירים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
-
13.
מוזגים לתבנית ואופים בין שעה ורבע לשעה וחצי עד שהעוגה יציבה לחלוטין (היא נשארת לבנה ורק בקצוות מעט משחימה).
-
14.
מוציאים מהתנור ומצפים בשמנת הביתית שהוכנה מראש.
-
15.
מכניסים לתנור לעוד 10 דקות.
טיימר מופעל
-
16.
מכניסים למקרר ללילה שלם, מוציאים ומקשטים עם קליפות הלימון. קליפות לימון מקורמלות:
-
17.
שוטפים היטב 3 לימונים, בעזרת קולפן קולפים את הקליפה הכי דק שאפשר ובלי החלק הלבן שהוא מריר.
-
18.
בעזרת סכין חדה חותכים את הלימון לרצועות דקיקות.
-
19.
מרתיחים את הקליפות וזורקים את המים 3 פעמים (להוצאת המרירות), מוודאים שהקליפות רכות, אם לא התרככו מספיק אחרי 3 פעמים מבשלים עד לריכוך.
-
20.
במחבת טפלון ממיסים 7 כפות סוכר וכף מים לקרמל זהוב.
-
21.
מוסיפים את קליפות הלימון ומערבבים עם כף עץ 2-3 דקות עד שכל הקליפה עטופה בקרמל ומקבלת צבע ענברי מבריק.
טיימר מופעל
-
22.
מצננים ומקשטים את העוגה.