עוגת גבינה ביתית בטעמי לימון עדינים | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה ביתית בטעמי לימונית

עוגת גבינה ביתית

מאת: יהודית אביב
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה ביתית בטעמי לימונית

המרכיבים ל14 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ:

לעוגה
  • 1 ק"ג גבינה לבנה 9% שומן
  • 250 גרם גבינת שמנת
  • 1 גביע יוגורט 3% שומן
  • 3 ביצים גדולות
  • 5 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 5 כפות קורנפלור
  • 1 וחצי כוסות סוכר
  • 100 גרם שוקולד לבן מומס
  • 1/2 כוס מחית לימון קפואה להכנת לימונדה
  • גרידת לימון מלימון שלם
לציפוי העוגה
  • 2 גביעים שמנת חמוצה 15% שומן
  • קורט מלח
לקישוט
  • 3 לימונים
  • 7 כפות סוכר
  • כף מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הציפוי: גבינת שמנת ביתית - יוצאת כמות של בערך 600-700 גרם

  • 02.

    מערבבים יחד שמנת ומלח.

  • 03.

    מניחים מסננת (פלסטיק) מעל כלי לקליטת הנוזלים.

  • 04.

    מניחים על המסננת את בד החיתול ומעבירים אליו את השמנת.

  • 05.

    סוגרים את החיתול (לא לנסות לסחוט אותו בשלב זה) ומניחים במקרר ל- 24 שעות.

  • 06.

    מידי פעם שופכים את הנוזלים שהצטברו בכלי.

  • 07.

    אחרי 24 שעות סוחטים היטב את הגבינה בעזרת החיתול ומעבירים לכלי. העוגה:

  • 08.

    מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים רותחים.

  • 09.

    ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל.

  • 10.

    בקערה גדולה מערבבים יחד בעזרת מטרפה ידנית את כל הגבינה הלבנה, גבינת שמנת, יוגורט, ביצים, אינסטנט פודינג, קורנפלור, סוכר, מחית לימון וגרידת לימון.

  • 11.

    מעבירים 3 כפות מתערובת הגבינה לתערובת השוקולד המומס ומערבבים היטב לאחידות (השוואת מרקמים).

  • 12.

    מחזירים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.

  • 13.

    מוזגים לתבנית ואופים בין שעה ורבע לשעה וחצי עד שהעוגה יציבה לחלוטין (היא נשארת לבנה ורק בקצוות מעט משחימה).

  • 14.

    מוציאים מהתנור ומצפים בשמנת הביתית שהוכנה מראש.

  • 15.

    מכניסים לתנור לעוד 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 16.

    מכניסים למקרר ללילה שלם, מוציאים ומקשטים עם קליפות הלימון. קליפות לימון מקורמלות:

  • 17.

    שוטפים היטב 3 לימונים, בעזרת קולפן קולפים את הקליפה הכי דק שאפשר ובלי החלק הלבן שהוא מריר.

  • 18.

    בעזרת סכין חדה חותכים את הלימון לרצועות דקיקות.

  • 19.

    מרתיחים את הקליפות וזורקים את המים 3 פעמים (להוצאת המרירות), מוודאים שהקליפות רכות, אם לא התרככו מספיק אחרי 3 פעמים מבשלים עד לריכוך.

  • 20.

    במחבת טפלון ממיסים 7 כפות סוכר וכף מים לקרמל זהוב.

  • 21.

    מוסיפים את קליפות הלימון ומערבבים עם כף עץ 2-3 דקות עד שכל הקליפה עטופה בקרמל ומקבלת צבע ענברי מבריק.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 22.

    מצננים ומקשטים את העוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(23)