עוגת גבינה-חמאת בוטנים
שילוב בין גבינה, חמאת בוטנים ושוקולד: עוגת גבינה עם קלתית כדורי שוקולד, מלית גבינה אפויה עם חמאת בוטנים ווגנאש שוקולד מריר. העוגה המושלמת לאוהבי המתוק-מלוח
המרכיבים ל8-10 מנות:
- 3 כוסות (330 גרם) פירורי ביסקוויטים
- 3 כפות קקאו
- 150 גרם חמאה מומסת (או תחליף חמאה לגרסה טבעונית)
- 4 כפות חלב (או משקה סויה "תנובה ALTERNATIVE" לגרסה טבעונית)
- 5 ביצים (או 5 כפות רסק תפוחים בתוספת מיץ מ 1/2 לימון לגרסה טבעונית)
- 2 גביעים (450 גרם) גבינת "נפוליאון" בטעם טבעי (או 2 מכלים - 500 גרם - ממרח סויה "תנובה ALTERNATIVE" לגרסה טבעונית)
- 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
- 2 מכלים (400 גרם) שמנת של פעם 27% תנובה (או 2 מכלים - 400 מ"ל -מעדן סויה ביו "תנובה ALTERNATIVE" לגרסה טבעונית)
- 1/2 1 שקיות (150 גרם) אבקת סוכר
- 1 כוס (280 גרם) חמאת בוטנים טבעית
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" (או קצפת צמחית לגרסה טבעונית)
- 200 גרם שוקולד מריר
- 8 כפיות חמאת בוטנים טבעית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-160 מעלות ומניחים תבנית מלאה במים רותחים בתחתיתו.
-
02.
שמים במעבד את מרכיבי הקלתית ומעבדים לתערובת פירורית אחידה. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות (עד לגובה 3 ס"מ).
-
03.
שמים את מרכיבי המלית למעט חמאת הבוטנים בקערת הקצפה ומקציפים כ-2 דקות לבלילה חלקה. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומקציפים עוד כ-2 דקות לקבלת בלילה אחידה.
טיימר מופעל
-
04.
יוצקים את הבלילה לתבנית על הקלתית ואופים כשעה עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין רוטט. משאירים את העוגה בתנור הכבוי כשדלת התנור סגורה עוד כ-30 דקות, עד להתייצבות המלית. מצננים לטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
05.
שמים בסיר כפול (באן מארי) שמנת ושוקולד מריר ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד קבלת קרם חלק (לחלופין מבשלים במיקרוגל במקטעים של 40 שניות וערבוב אחרי כל פעם). מצננים מעט כך וכשהקרם כבר לא חם מאוד יוצקים על העוגה.
-
06.
מניחים כפיות חמאת בוטנים ובעזרת סכין עוברים בין תלוליות חמאת הבוטנים ליצירת שיוש עם קרם השוקולד. שומרים במקרר מכוסה עד ההגשה.