מתכון לעוגת גבינה וריבת חלב עם פירורי בצק פריכים
עוגת גבינה מושקעת, למי שרוצה לפנק
- 2 כוסות קמח
- 1 אבקת אפייה
- 1/3 כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- 200 גרם חמאה קרה, יתוכההלקוביות
- 4 חלמונים
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 1 אינסטנט פודינג וניל צרפתי
- 1 גביע מעדן יולו לבן
- 1 גבינת נפוליאון
- 250 גרם גבינה לבנה (5% או 9% של תנובה)
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 אינסטנט פודינג ריבת חלב
- 2-3 כפות ריבת חלב (תלוי במתיקות שאתם אוהבים)
- מעט חלב (שלא יהיה סמיך מידי)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
-
02.
מכניסים לקערת מעבד המזון את חומרי התחתית והפירורים, למעט החלמונים! ומעבדים לתערובת פירורית.
-
03.
מוסיפים את החלמונים ומעבדים בפולסים עד לקבלת בצק פירורי.
-
04.
מכינים תבנית אפיה רוצים המרופדת בנייר אפייה
-
05.
מהדקים מחצית מהבצק לתחתית התבנית העגולה, בשכבה אחידה
-
06.
את החצי הנותר משטחים בתבנית נפרדת מרופדת בנייר אפייה (לא משנה צורה וגודל)
-
07.
מכניסים לתנור, אופים כ- 20 דקות עד להזהבה ומצננים.
טיימר מופעל
-
08.
מפוררים את הבצק שבתבנית השניה מכינים את שכבת הגבינה:
-
09.
מקציפים שמנת מתוקה.
-
10.
מוסיפים אינסטנט פודינג וניל צרפתי וממשיכים להקציף.
-
11.
מוסיפים את היולו וממשיכים להקציף.
-
12.
מוסיפים גבינת נפוליאון ומקפלים בעדינות.
-
13.
מוסיפים את הגבינה הלבנה ומקפלים בעדינות.
-
14.
שופכים הכל על שכבת הבצק בתבנית העגולה ומכניסים למקפיא לשעה. מכינים את שכבת ריבת החלב:
-
15.
מקציפים שמנת מתוקה
-
16.
מוסיפים אינסטנט פודינג ריבת חלב וממשיכים להקציף
-
17.
מוסיפים 2-3 כפות ריבת חלב ומעט חלב וממשיכים להקציף
-
18.
שופכים על שכבת הגבינה ומיישרים
-
19.
מפזרים מעל את פירורי הבצק ומכניסים למקרר