עוגת גבינה אוראו ללא אפייה – מתכון לקינוח מעולה | השף הלבן

עוגת גבינה אוראו ללא אפייה

העוגה הזוכה במקום הראשון בתחרות עוגות גבינה לשבועות "יפה בלבן 2012"! עוגה קלאסית, על זמנית, שכל חובבי האוריאו ישמחו להכין ולאכול. קדימה, למטבח

מאת: רויטל אמיר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
עוגת גבינה אוראו ללא אפייה

המרכיבים ל6 מנות:

תחתית:
  • 200 גרם ביסקוויטים מרוסקים דק
  • 8 עוגיות אוראו מרוסקות דק
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה 38 אחוז השף הלבן
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 50 גרם שוקולד מריר
מלית:
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% או 9% "תנובה"
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה 38 אחוז השף הלבן
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 12 עוגיות אוראו
ציפוי:
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה 38 אחוז השף הלבן
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד חלב
עיטור:
  • 4 עוגיות אוראו קצוצות גס
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים את התבנית בנייר אפיה. רצוי לשים שקף סביב התבנית על מנת שיהיה קל לשחרר את העוגה לאחר ההקפאה.

  • 02.

    מניחים בקערת זכוכית שמנת מתוקה, חמאה ושוקולד וממסים במיקרוגל במשך דקה על חום בינוני. מערבבים היטב עם מטרפה, אם התערובת לא נמסה לגמרי מוסיפים עוד כמה שניות במקירוגל עד להמסה מלאה.

  • 03.

    מוסיפים פנימה את פירורי הביסקוויטים והאוראו ומערבבים היטב עם כף עץ עד להתגבשות התערובת. 

  • 04.

    מרפדים בעדינות את תחתית התבנית עם התערובת, ומהדקים בעדינות ליצירת שכבה יציבה אך לא דחוסה מדי.

  • 05.

    מכניסים למקפיא למשך חצי שעה.

  • 06.

    בינתיים, מקציפים יחד שמנת מתוקה ו-1/2 מחבילת האינסטנט פודינג (40 גרם מתוך כל הכמות) לקבלת קצפת יציבה. מניחים בצד.

  • 07.

    בקערה נוספת מקציפים יחד, במהירות בינונית, גבינה לבנה, סוכר ואינסטנט פודינג (את חצי החבילה הנותרת) לתערובת אחידה, עד שהסוכר נמס ונטמע בתערובת.

  • 08.

    מקפלים את הקצפת בעזרת מרית לקערה עם תערובת הגבינה עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את עוגיות האוראו כשהן קצוצות גס, ומקפלים בעדינות.

  • 09.

    מוציאים את התבנית מהמקפיא ומעבירים אליה את תערובת הגבינה. מהדקים היטב ומיישרים.

  • 10.

    מכניסים למקפיא למשך 8 שעות לפחות.

  • 11.

    מניחים בקערת זכוכית שמנת מתוקה, שוקולד מריר ושוקולד חלב קצוצים דק.

  • 12.

    ממסים במיקרוגל באותה שיטה לקבלת תערובת חלקה, ומוזגים מעל העוגה הקפואה.

  • 13.

    אם רוצים לעטר עם שברי עוגיות אוראו, יש לפזר את שברי העוגיות מעל הציפוי בעודו חם, כדי שהעוגיות ידבקו לציפוי. 

  • 14.

    מחזירים את העוגה למקפיא למשך שעה.

  • 15.

    משחררים מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה. נותנים לעוגה להפשיר למשך שעה בחוץ ומעבירים אותה למקרר, מכוסה.

  • 16.

    מגישים את העוגה מופשרת או חצי קפואה, לצד שמנת מתוקה מוקצפת.

  • 17.

    בתאבון!

הידעת?

עוגות גבינה הן מהפופולריות ביותר בעולם העוגות, אולם הן קיבלו שם של עוגות קשות להכנה. אז חשוב לנו לדייק - עוגת גבינה פירורים לא חייבת להיות סיפור קשה להכנה: עם המתכון הנכון זה אפילו יכול להיות מהנה. אז איך להכין עוגת גבינה פירורים שתהיה קרמית במיוחד? קבלו מתכון שהוא לא פשוט להכנה, אלא הוא גם זכה במקום הראשון בתחרות עוגות גבינה לשבועות "יפה בלבן 2012"! עוגה קלאסית, על זמנית, שכל חובבי האוריאו ישמחו להכין ולאכול. קדימה, למטבח.

הכנת? כאן מדרגים
(7612)