עוגת גבינה ביסקוויטים עם שוקולד לבן | השף הלבן

עוגת גבינה ביסקוויטים עם שוקולד לבן

יש המון מתכונים לעוגות גבינה, אבל אחרי שתטעמו את העוגה של רחלי קרוט לא תצטרכו אף מתכון אחר. השוקולד הלבן מעניק לעוגה המפנקת את הטאצ' הסופי לביס המושלם.

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה ביסקוויטים עם שוקולד לבן
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 1 ו-1/2 מיכלים (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה השף הלבן – בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 2/3 כוס אבקת סוכר
  • 4 כפות גדושות גבינה לבנה 5%
  • 2 שרוולים פתי בר
  • 1 כוס חלב
לציפוי:
  • 130 גרם שוקולד לבן
  • 1/4 מיכל (60 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
גודל תבנית: תבנית בגודל 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    לקערת מיקסר עם וו הקצפה מוסיפים 1 ו-1/2 מיכלי שמנת להקצפה, גבינת מסקרפונה, וניל, אבקת סוכר וגבינה לבנה ומקציפים יחד עד לקבלת קצפת יציבה. אם הקצפת יציבה מדי אפשר להוסיף 1/2 מיכל שמנת להקצפה (בנוסף) ולטרוף ביחד.

  • 02.

    טובלים את הפתי בר בחלב למשך 2 שניות ומניחים בשכבה אחידה בתוך תבנית מלבנית בגודל 20X

  • 03.

    מניחים מעל 1/2 מהקרם ומעל שכבה אחידה של פתי בר טבול בחלב.

  • 04.

    חוזרים על הפעולה שוב ומסיימים למעלה עם שכבת פתי בר.

  • 05.

    מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך שעה.

  • 06.

    בינתיים ממיסים במיקרו שוקולד לבן ביחד עם שמנת להקצפה, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מומלץ לתת לרוטב להצטנן מעט ולערבב מדי פעם כדי שהצבע שלו יחזור להיות אטום ולא שקוף לגמרי.

  • 07.

    שופכים את השוקולד על העוגה ומיישרים.

  • 08.

    שומרים במקפיא לקבלת עוגת ביסקוויטים גלידה או במקרר לעוגת ביסקוויטים קלאסית.

  • 09.

    בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(27)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.