עוגת גבינה אפויה עם חמאת בוטנים וגנאש שוקולד
לקחנו את עוגת הגבינה האפויה האהובה, ושדרגנו אותה עם חמאת בוטנים ושוקולד. מתכון מעולה של דור משה שמעריצי חמאת הבוטנים חייבים להכין בחג השבועות הקרוב
המרכיבים לעוגה אחת:
- 250 גרם ביסקוויטים
- 130 גרם חמאה מומסת
- 2 גביעים (450 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה
- 4 ביצים בגודל L
- כוס (200 גרם) סוכר
- 3/4 כוס חמאת בוטנים
- 200 גרם שוקולד מריר
- חצי מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
- חצי מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
- 120 גרם שוקולד מריר
- 20 גרם חמאה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.
-
02.
להכנת הקלתית: במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים עד לקבלת פירורים דקים מאוד. מערבבים את הביסקוויטים עם החמאה ויוצרים קלתית בתוך התבנית. מהדקים היטב בשכבה דקה ואחידה את התערובת. מעבירים את התבנית למקרר.
-
03.
להכנת שכבת הפאדג', ממיסים את השוקולד והשמנת. מצננים מעט ומוזגים על הקלתית.
-
04.
להכנת מלית הגבינה וחמאת בוטנים: בקערה גדולה טורפים את הגבינות, השמנת, הסוכר, הוניל וחמאת הבוטנים. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי טריפה, עד לקבלת בלילה אחידה.
-
05.
יוצקים את הבלילה בעדינות אל תוך הקלתית ואופים כ-65-75 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת בשוליים אך עדיין מעט רכה במרכז. מצננים את העוגה בטמפ' החדר.
טיימר מופעל
-
06.
להכנת הציפוי, ממיסים שוקולד ושמנת ומערבבים לקבלת קרם חלק. יוצקים על העוגה ומעבירים לקירור ל-4 שעות לפחות.