עוגת גבינה אפויה ללא תחתית - מתכון נהדר לכל אירוח | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה אפויה ללא תחתית

מצאנו את המתכון המושלם: בשעה של עבודה ושמונה מרכיבים תוכלו להכין עוגת גבינה אפויה ללא תחתית שמתאימה לכל אירוע.

מאת: כרמית דהאן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה אפויה ללא תחתית

המרכיבים לתבנית 26 או 24 ס"מ 8-10 מנות:

  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • גביע גבינת שמנת נפוליאון
  • גביע שמנת חמוצה
  • גרידת לימון
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות קורנפלור
  • כוס סוכר 200 גרם
  • 7 ביצים

הוראות הכנה:

  • 01.

     מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים עם חצי (100 גרם) כוס סוכר לקצף יציב אבל לא נוקשה מאד.

  • 02.

     מערבבים את החלמונים עם הגבינות גרידת לימון חצי כוס סוכר (100 גרם) הפודינג והקורנפלור למסה אחידה ללא גושים. לקפל פנימה את הקצף בשתי פעימות ומאחדים.

  • 03.

    משמנים היטב תבנית 26 או 24 מסדרים נייר אפיה משומן בדפנות התבנית. יש לדאוג שגובה נייר האפייה יעבור את שולי התבנית אפשר לאפות ברינג גבוה. מחממים מראש תנור ל-220 מעלות.

  • 04.

    מניחים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור

  • 05.

    אופים למשך כרבע שעה עד שהעוגה משחימה מלמעלה. לשים לב שהעוגה לא תישרף.

  • 06.

    מוצאים את העוגה משחררים בצדדים עם סכין חדה מנמיכים את התנור ל160 מעלות ממשיכים לאפות עוד כעשה וחצי סוגרים את התנור מצננים את העוגה כשעה בתנור.

הכנת? כאן מדרגים
(1067)