מתכון לעוגת גבינה אפויה ללא תחתית
מצאנו את המתכון המושלם: בשעה של עבודה ושמונה מרכיבים תוכלו להכין עוגת גבינה אפויה ללא תחתית שמתאימה לכל אירוע.
המרכיבים לתבנית 26 או 24 ס"מ 8-10 מנות:
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- גביע גבינת שמנת נפוליאון
- גביע שמנת חמוצה
- גרידת לימון
- חבילת אינסטנט פודינג וניל
- 4 כפות קורנפלור
- כוס סוכר 200 גרם
- 7 ביצים
הוראות הכנה:
-
01.
מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים עם חצי (100 גרם) כוס סוכר לקצף יציב אבל לא נוקשה מאד.
-
02.
מערבבים את החלמונים עם הגבינות גרידת לימון חצי כוס סוכר (100 גרם) הפודינג והקורנפלור למסה אחידה ללא גושים. לקפל פנימה את הקצף בשתי פעימות ומאחדים.
-
03.
משמנים היטב תבנית 26 או 24 מסדרים נייר אפיה משומן בדפנות התבנית. יש לדאוג שגובה נייר האפייה יעבור את שולי התבנית אפשר לאפות ברינג גבוה. מחממים מראש תנור ל-220 מעלות.
-
04.
מניחים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור
-
05.
אופים למשך כרבע שעה עד שהעוגה משחימה מלמעלה. לשים לב שהעוגה לא תישרף.
-
06.
מוצאים את העוגה משחררים בצדדים עם סכין חדה מנמיכים את התנור ל160 מעלות ממשיכים לאפות עוד כעשה וחצי סוגרים את התנור מצננים את העוגה כשעה בתנור.