עוגת גבינה איטלקית - עוגה אפויה בסגנון איטלקי | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה איטלקית

עוגת גבינה אפויה זרוית סוכר

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה איטלקית
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 6 מנות:

  • חמאה, לשימון התבנית
  • 3/4 כוס סוכר + סוכר לציפוי התבנית
  • 700 גרם גבינה לבישול ואפייה
  • 5 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות
  • 1/4 כוס קמח
  • קליפה מגורדת מ-2 לימונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • להגשה: אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים תבנית עגולה בחמאה, מניחים מעט סוכר ומצפים את פנים התבנית. מנערים את הסוכר העודף.

  • 02.

    בקערה גדולה, מניחים את הגבינה, החלמונים, קמח, מחצית מכמות הסוכר, קליפת לימון, תמצית וניל ומלח וטורפים לתערובת אחידה.

  • 03.

    בקערה נקייה, מניחים את החלבונים ומקציפים לקצף. בהדרגה ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר הנותר, עד לקצף יציב, כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    בעזרת מרית, מקפלים 1/3 מהקצף לבלילה עד שמתקבלת תערובת אחידה. מקפלים את יתר הקצף בעדינות.

  • 05.

    יוצקים את התערובת לתבנית ואופים עד שהעוגה מקבלת גוון שחום עמוק והיא יציבה במרכזה, כשעה.

  • 06.

    מניחים לצינון על רשת כ-10 דקות לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית. מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(115)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.