עוגת תפוחים – פירות יער בחושה
עוגה טבעונית בחושה קלת הכנה. בעלת מתיקות עדינה בטעמים נהדרים של תפוח ופירות יער
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- ¾ כוס סוכר
- 1 משקה סויה בטעם תפוח פטל "תנובה"
- 1/4 כוס משקה שקדים "תנובה"
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס שמן
- 4 כפות חומץ תפוחים
- 1 תפוח קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 2/3 כוס פירות יער "סנפרוסט" מופשרים ומסוננים (שומרים את הנוזלים לזיגוג)
לזיגוג:
- 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
- 3 כפות נוזלים מסינון פירות היער
גודל תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגלישקייק.
-
02.
מערבבים בקערה קמח, סודה, אבקת אפיה וסוכר. טורפים בקערה נפרדת משקה, ניל, שמן וחומץ. מצרפים לקערת הקמח ומערבבים. מוסיפים תפוח ופירות יער ומערבבים בעדינות.
-
03.
אופים כ 30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ומצננים. מערבבים את מרכיבי הזיגוג, מזלפים על פני העוגה ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים