עוגת תמר-אפרסק בחושה טבעונית
עוגה בחושה ביתית, אוורירית שמכינים בזריזות בטעם קרמלי עם רמז אפרסק
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל10:
- 4 כפות סילאן
- 4 כפות סוכר חום
- 1/2 כוס משקה סויה תנובה בטעם אפרסק
- 4 כפות רסק תפוחי עץ
- 2 כפיות חומץ
- 1/2 כוס שמן
- קורט מלח
- 1/4 1 כוסות (150 גרם) קמח כוסמין מלא
- 2 כפיות אבקת אפיה
גודל תבנית: תבנית אינגלישקייק או קוגלהוף
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים בקערה סילאן, סוכר, משקה סויה, רסק תפוחים, חומץ ושמן לבלילה אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים לעיסה אחידה (נמנעים מערבוב יתר).
-
02.
יוצקים לתבנית ואופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים