עוגת שיש אוורירית
מתכון לעוגת שיש אוורירית וטעימה עם טכניקת הכנה מיוחדת
המרכיבים לתבנית אינגליש קייק:
- 100 גרם חמאת "תנובה", רכה
- 1/2 כוס שמנת חמוצה של "תנובה"
- 3/4 כוס סוכר
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1.5 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- כפית תמצית וניל
- 75 גרם שוקולד מריר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-160 מעלות ומרדפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
-
02.
בקערה גדולה, מניחים את החמאה, שמנת חמוצה וסוכר ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה. מוסיפים את הוניל ומערבלים היטב.
-
03.
מערבבים את הקמח, אבקת אפייה וקורט מלח ומוסיפים לתערובת הנוזלית. מערבלים עד לתערובת אחידה.
-
04.
מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (אמבט מרים) וממיסים לרוטב. מעבירים מחצית מהבלילה לקערה נוספת ומוסיפים לה את השוקולד המומס. מערבבים היטב
-
05.
מניחים כף גדושה מהבלילה הבהירה בתבנית ולצידה מניחים כף גדושה מתערובת השוקולד. חוזרים על הפעולה עם יתר הבלילות. 'מפילים' את התבנית למשטח העבודה מגובה של כ-5 ס"מ מספר פעמים, כדי להיפטר מכיסי אויר, ואופים בתנור עד שהעוגה אפויה וקיסם שמחדירים במרכז יוצא יבש, כ-50 דקות. מעבירים לרשת לצינון.
טיימר מופעל