מתכון עוגת שחמט | השף הלבן

עוגת שחמט

לחובבי המשחקים והמתוקים, עוגת שחמט טעימה ויפה במיוחד להגשה

מאת: גיא ואן מונדריאן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
עוגת שחמט

המרכיבים ל12 מנות:

לתחתית:
  • 6 חלמונים
  • 180 גרם סוכר
  • מעט תמצית וניל
  • 6 חלבונים
  • 80 גרם קמח
  • 60 גרם קונפלור
  • 60 גרם אבקת קקאו
  • אבקת אפיה
למלית:
  • 4 כפיות ליקר תפוזים
  • 1/8 ליטר חלב תנובה
  • 700 גרם גבינת 5%
  • 150 גרם סוכר
  • ליטר שמנת תנובה להקצפה 38%
  • קליפה מגוררת מתפוז
  • קליפה מגוררת מלימון
  • 6 דפי מקפית (ג'לטין או גלדין)
לעיטור:
  • בערך 1/2 ליטר שמנת תנובה להקצפה 38%
  • מעט סוכר להמתקה
  • דובדבנים (עדיף לא מסוכרים)
  • שקדים טחונים גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת התחתית:

  • 02.

    מחממים התנור ל180 מעלות.

  • 03.

    מקציפים מחצית כמות הסוכר עם החלמונים והוניל עד לקבלת עיסה אורירית וכמעט לבנה.

  • 04.

    מקציפים את מחצית הסוכר הנותרת עם החלבונים.

  • 05.

    מסננים את החומרים היבשים בקערה גדולה ביחד.

  • 06.

    את שלושת התערובות מקפלים בעדינות רבה זה לתוך זה עד אשר נוצר בצק העוגה שאותו נאפה אפיה מלאה. לאחר שהעוגה התקררה מטפטפים מעט מליקר התפוזים לתוך העוגה. את היתר שימרו למלית. למלית:

  • 07.

    את דפי המקפית מוסיפים בקערית למעט החלב.

  • 08.

    בנתיים מחממים מעל אדים את הגבינה, הסוכר, קליפות ההדרים ואת הנותר מליקר התפוזים.

  • 09.

    כאשר התערובת חמה מוסיפים תוך עירבוב את המקפית ומקפידים לערבב (לא עוד מעל אדים) עד תמיסה מלאה. מקציפים את השמנת ומוסיפים אותה לתערובת שבנתיים התקררה מעט. בניית העוגה:

  • 10.

    חותכים רוחבית את העוגה פעמיים כך שיתקבלו 3 עוגות. עוגה אחת משמשת כתחתית ואותה נשים ברינג. את שתי העוגות הנותרות חותכים לחישוקים בעובי של 2 ס"מ (כמו לוח בול פגיעה) כך שיתקבלו חמישה או חישוקים.

  • 11.

    על גבי התחתית מורחים מעט מהמלית (שתשמש אותנו במקרה זה כמו דבק) ושמים את החישוק החיצוני מעל התחתית בתוך הרינג, את החישוק השלישי ואת החישוק החמישי. שמתם לב שיש שני פערים בין החישוק הראשון לשלישי ולחמישי? אותם ממלאים במלית.

  • 12.

    מעל המלית - בקומה השניה - שמים את החישוק השני והרביעי. את הפערים שנותרו בחלק הראשון, שלישי וחמישי ממלאים במלית.

  • 13.

    לקומה השלישית חוזרים על צורת הבניה הראשונה שבה החישוק הראשון, שלישי וחמישי יעמדו על גבי המלית מהקומה השניה ושוב סוגרים את הפערים של השני והרביעי במלית.

  • 14.

    כעת מקררים את העוגה. לאחר זמן מה במקרר ניתן לעטר את העוגה בקצפת ודובדבנים

הכנת? כאן מדרגים
(213)