עוגת פרג בחושה ללא גלוטן עם גנאש קפה
עוגה עשירה בפרג, רכה ועסיסית שלא דורשת הקצפה. שווה לשמור לצד מתכוני פסח
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 8:
- 2 ביצים
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית קינמון
- קורט מלח
- 1 כוס (65 גרם) פרג טחון
- 1/2 כוס (35 גרם) שקדים טחונים
- 1/2 כפית אבקת אפיה
לציפוי:
- 50 גרם שוקולד לבן
- 1 כפית אבקת קפה נמס
- 3 כפות שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
גודל תבנית: אינגליש קייק
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים בקערה ביצים. מוסיפים סוכר, שמנת, וניל, קינמון ומלח וטורפים לבלילה אחידה ואוורירית. מוסיפים פרג, שקדים ואבקת אפיה וטורפים.
-
02.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אפיה. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי (אם פני העוגה משחימים לפני תום האפייה מנמיכים את חום התנור ל 160). משאירים את העוגה בתנור כבוי סגור עוד 10 דקות, מוציאם ומצננים.
טיימר מופעל
-
03.
ממיסים שוקולד שמנת וקפה במיקרו 30 שניות. מערבבים וממיסים 30 שניות נוספות. מערבבים לקרם חלק. יוצקים על העוגה ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים