שוקולטה שוקולד ונוגט – מתכון למשקה חורפי | השף הלבן

שוקולטה שוקולד ונוגט

דור משה עם מתכון למשקה חורפי מושחת ומנחם – שוקולטה עשירה עם טעם עשיר של אגוזי לוז וזילוף של הר קצפת מפנק. תתפנקו לכם!

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שוקולטה שוקולד ונוגט
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל 3:

לשוקולטה:
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1.5 כוס חלב תנובה 3%
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 3 כפות קקאו
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות מחית נוגט
לקישוט:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה קטנה מערבבים חצי כוס חלב עם קורנפלור.

  • 02.

    מעבירים את החלב לסיר בינוני ומוסיפים את יתרת החלב, השמנת המתוקה והקקאו. מבשלים את התערובת על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי טריפה. כשהתערובת מתחממת, מוסיפים את השוקולד המריר וממשיכים לטרוף. ברגע שהתערובת מתחילה להסמיך, מבשלים כשתי דקות נוספות ומכבים את הלהבה. מוסיפים את מחית הנוגט וטורפים היטב. מעבירים את השוקולטה לכוסות ונותנים להן מעט להתקרר.

  • 03.

    מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה, ומזלפים מעל כל כוס. מפזרים אגוזי לוז ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(18)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.