מתכון מאפינס בננות ושוקולד מריר | השף הלבן

מאפינס בננות ושוקולד מריר

מהיר וטעים: קינוח אישי עם שילוב מושלם בין בננה לשוקולד

מאת: טל
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס בננות ושוקולד מריר

המרכיבים ל 15-20 מאפינס גדולים:

  • 500 גרם קמח
  • 3 כפות גדושות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 3 ביצים
  • 180 גרם סוכר
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 מ"ל חלב
  • 50 מ"ל שמן צמחי
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • גרידת תפוז מתפוז שלם (אפשר גם לימון)
  • 3 בננות בשלות גדולות מרוסקות
  • 200 גרם שוקולד מריר 70% קצוץ גס
  • מעט סוכר חום דמררה לזרייה על המאפינס לפני האפייה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח.

  • 03.

    מוסיפים פנימה את הביצים, הסוכר, החלב, השמנת המתוקה השמן, הוניל וגרידת התפוז וטורפים קלות (חשוב לא לטרוף את התערובת יותר מדי, אחרת המאפינס יצאו קשים כמו אבן, ולא רכים ומנחמים).

  • 04.

    מוסיפים פנימה בקיפול קליל ומהיר את רסק הבננות והשוקולד המריר רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    מעבירים את התערובת לתבנית שקעים של מאפינס. זורים מעל כל מאפין מעט סוכר חום דמררה.

  • 06.

    אופים את המאפינס כ-15-20 דק', עד שקיסם המוחדר למרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים עליו. חשוב לא לייבש את המאפינס יותר מדי בתנור.

  • 07.

    מצננים לחלוטין לפני שמוציאים מהשקעים. מגישים את המאפינס חמימים או בטמפ' החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(64)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.