מאפינס בננות ושוקולד מריר
מהיר וטעים: קינוח אישי עם שילוב מושלם בין בננה לשוקולד
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל15-20 מאפינס גדולים:
- 500 גרם קמח
- 3 כפות גדושות אבקת אפייה
- 1/2 כפית קינמון
- קורט מלח
- 3 ביצים
- 180 גרם סוכר
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 100 מ"ל חלב
- 50 מ"ל שמן צמחי
- 1/2 כפית תמצית וניל
- גרידת תפוז מתפוז שלם (אפשר גם לימון)
- 3 בננות בשלות גדולות מרוסקות
- 200 גרם שוקולד מריר 70% קצוץ גס
- מעט סוכר חום דמררה לזרייה על המאפינס לפני האפייה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח.
-
03.
מוסיפים פנימה את הביצים, הסוכר, החלב, השמנת המתוקה השמן, הוניל וגרידת התפוז וטורפים קלות (חשוב לא לטרוף את התערובת יותר מדי, אחרת המאפינס יצאו קשים כמו אבן, ולא רכים ומנחמים).
-
04.
מוסיפים פנימה בקיפול קליל ומהיר את רסק הבננות והשוקולד המריר רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
05.
מעבירים את התערובת לתבנית שקעים של מאפינס. זורים מעל כל מאפין מעט סוכר חום דמררה.
-
06.
אופים את המאפינס כ-15-20 דק', עד שקיסם המוחדר למרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים עליו. חשוב לא לייבש את המאפינס יותר מדי בתנור.
-
07.
מצננים לחלוטין לפני שמוציאים מהשקעים. מגישים את המאפינס חמימים או בטמפ' החדר.
הכנת? כאן מדרגים