מתכון מאפינס בננות ושוקולד מריר | השף הלבן

מאפינס בננות ושוקולד מריר

מהיר וטעים: קינוח אישי עם שילוב מושלם בין בננה לשוקולד

מאת: טל
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס בננות ושוקולד מריר

המרכיבים ל15-20 מאפינס גדולים:

  • 500 גרם קמח
  • 3 כפות גדושות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 3 ביצים
  • 180 גרם סוכר
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 מ"ל חלב
  • 50 מ"ל שמן צמחי
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • גרידת תפוז מתפוז שלם (אפשר גם לימון)
  • 3 בננות בשלות גדולות מרוסקות
  • 200 גרם שוקולד מריר 70% קצוץ גס
  • מעט סוכר חום דמררה לזרייה על המאפינס לפני האפייה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח.

  • 03.

    מוסיפים פנימה את הביצים, הסוכר, החלב, השמנת המתוקה השמן, הוניל וגרידת התפוז וטורפים קלות (חשוב לא לטרוף את התערובת יותר מדי, אחרת המאפינס יצאו קשים כמו אבן, ולא רכים ומנחמים).

  • 04.

    מוסיפים פנימה בקיפול קליל ומהיר את רסק הבננות והשוקולד המריר רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    מעבירים את התערובת לתבנית שקעים של מאפינס. זורים מעל כל מאפין מעט סוכר חום דמררה.

  • 06.

    אופים את המאפינס כ-15-20 דק', עד שקיסם המוחדר למרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים עליו. חשוב לא לייבש את המאפינס יותר מדי בתנור.

  • 07.

    מצננים לחלוטין לפני שמוציאים מהשקעים. מגישים את המאפינס חמימים או בטמפ' החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(64)