מתכון רוגלך מבצק שקם | השף הלבן

רוגלך מבצק שקם

בצק שקם הוא בצק גמיש וקל לרידוד שאפשר להכין ממנו כמעט הכל. קבלו מתכון לרוגעלך מבצק שקם במילוי שוקולד עם אגוזים וצימוקים

מאת: איתמר נחום
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רוגלך מבצק שקם

המרכיבים ל50:

לבצק:
  • 1 גביע לבן/שמנת
  • 1 חבילה קטנה קמח תופח (2.5 כוסות = 350 גרם)
  • 1 חבילה חמאה (200 גרם)
למלית:
  • 200 גרם שוקולד חלב מומס
  • 1 כוס אגוזים קצוצים גס
  • חצי כוס (100 גרם) צימוקים
לקישוט:
  • אבקת סוכר לבזיקה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ומשהים שעה במקרר.

  • 02.

    מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.

  • 03.

    מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 3 מ''מ. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

  • 04.

     צרים מהבצק עיגולים בעזרת כוס. מניחים בקצה כל עיגול כפית מהמלית ומגלגלים לגלילה. מעגלים את הקצוות ומהדקים אותם ויוצרים סהרון. אופים כ-30 דקות עד שהרוגלך יזהיבו. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(143)