בצק תפוחים מטוגן עם מסקרפונה טעים וקל להכנה | השף הלבן

בצק מטוגן במילוי תפוחים, קינמון וגבינת מסקרפונה

עוד מתכון מושלם מעמוד הטיקטוק של תנובה: סוג של סופגניה, בגרסה לראש השנה! בצק מטוגן במילוי תפוחים, קינמון וגבינת מסקרפונה

מאת: Studio Edge
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה תפוחים מטוגן עם מסקרפונה
צילום: Studio Edge עיצוב: Studio Edge

המרכיבים ל8-10 מנות:

לבצק:
  • 1 ו-1/4 כוסות (300 מ"ל) חלב תנובה
  • 1 ו-1/2 כפיות שמרים יבשים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 3 ו-1/2 כוסות (490 גרם) קמח
  • 1 ביצה
  • 2 כפות חמאה
למילוי:
  • 1 תפוח עץ
  • 1 כף קינמון
  • 1 כף סוכר חום
  • מעט מיץ לימון
  • 1 מיכל (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן"
להגשה:
  • אבקת סוכר
  • דבש
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט BIO תנובה
לטיגון עמוק: שמן קנולה

הוראות הכנה:

  • 01.

    במיקסר עם וו גיטרה מערבבים מס' דקות חלב מחומם עם שמרים

  • 02.

    מוסיפים סוכר, 1 ו- 1/2 כוסות קמח, ביצה וחמאה ולשים עד לקבלת תערובת נוזלית יחסית. מוסיפים 2 כוסות קמח נוספות ולשים עד לקבלת בצק נוח לעבודה. מומלץ להתחיל עם וו גיטרה ולהעביר לוו לישה עד שהבצק מוכן.  

  • 03.

    מתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר במשך שעתיים לפחות (או במשך לילה במקרר)

  • 04.

    לאחר ההתפחה, מרדדים את ההצק לעובי של 1 ס״מ וחותכים למלבנים. 

  • 05.

    במקביל, חותכים תפוח, מעבירים לקערה ומערבבים עם קינמון, סוכר חום ומעט מיץ לימון.

  • 06.

    מניחים על כל מלבן בצק קצת מהתפוחים וכף של גבינת מסקרפונה של תנובה. סוגרים עם מלבן בצק נוסף ומטגנים בשמן חם ועמוק עד להזהבה

  • 07.

    לאחר הטיגון, מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם דבש ויוגורט 

  • 08.

    בתאבון!

הידעת?

קינוחים עם תפוחים נחשבים לפופולאריים מאוד ברחבי העולם בכלל ובישראל בפרט, ובצדק. זה חומר גלם נהדר שעובד נהדר עם סוכר. אולם, הבעיה שלו שהוא דורש יחסית הרבה זמן לבישול לפני הכנת עוגה או טארט. אם בא לכם להכין קינוח תפוחים, אבל לא רוצים לבזבז הרבה זמן על הכנות, יש לכם מזל. קבלו עוד מתכון מושלם מעמוד הטיקטוק של תנובה: סוג של סופגניה, בגרסה לראש השנה! בצק מטוגן במילוי תפוחים, קינמון וגבינת מסקרפונה. למי שאוהב קינוחי תפוחים, מדובר במנה חובה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)