הר וופל בלגי
מתכון מושחת ומפנק במיוחד להר וופל בלגי, קצפת ופירות תוצרת בית. קינוח החלומות שישמח את כל בני המשפחה
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: אריאל בן חמו
עיצוב: אריאל בן חמו
המרכיבים ל4:
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא או קמח לבן
- 1 כף אבקת אפייה
- 2 כפות מייפל
- קורט מלח
- 50 חמאה "תנובה"
- 1/4 1 כוסות חלב טרי 3% "תנובה"
- 2 ביצים L
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
להגשה:
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה "השף הלבן"
- 1/2 1 כפות אבקת סוכר
- כפית תמצית וניל
- 1 כוס תערובת פירות יער קפואים "סנפרוסט"
- 100 גרם שוקולד מומס- לא חובה
גודל תבנית: מכשיר להכנת וופל בלגי
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הוופל.
-
02.
מחממים את המחבת או את מכונת הוופל, לפי הוראות היצרן.
-
03.
מרססים מעט שמן ומזלפים את הבלילה על המחבת.
-
04.
מטגנים עד שהוופל מזהיב ומקבל קרום קשה משני הצדדים.
-
05.
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת אוורירית ותפוחה.
-
06.
מרכיבים את הוופל: מניחים וופל אחד על הצלחת, מזלפים מעל שכבה נדיבה של קצפת, מפזרים פירות יער וממשיכים עוד שתי שכבות נוספות של וופל ומסיימים בפירות היער. אפשר להגיש עם שוקולד מומס.
הכנת? כאן מדרגים