מתכון דונאטס | השף הלבן

דונאטס

דונאטס

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
דונאטס

המרכיבים ל30 יחידות:

דונאטס:
  • 1 ק"ג קמח
  • 20 גרם שמרים
  • 200 גרם חמאה
  • 180 מ"ל חלב
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 4 ביצים
  • 150 גרם סוכר
  • 7 גרם מלח
  • 1 כפית וניל
לציפוי:
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד (כל סוג)
  • סוכריות צבעוניות

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה: להכנת הדונאטס

  • 02.

    בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ,שמרים, סוכר ומלח.

  • 03.

    ממיסים את החמאה ומערבבים עם חלב ושמנת חמוצה עד לקבלת תערובת פושרת.

  • 04.

    מוסיפים לקמח ביצים, וניל ואת תערובת החמאה ומעבדים במשך 5 דקות לקבלת בצק חלק, רך ומבריק ומכניסים למקרר ללילה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ, קורצים עיגולים ואח"כ קורצים עיגול קטן במרכז. מניחים על נייר אפייה משומן למנוחה כשעה.

  • 06.

    מחממים שמן ומטגנים על להבה בינונית עד לצבע זהוב. להכנת גנאש השוקולד:

  • 07.

    מרתיחים את השמנת , מורידים מהאש מוסיפים את השוקולד ומערבבים, שומרים לילה במקרר.

  • 08.

    למחרת, חלק מהגנאש שומרים לציפוי וחלק מקציפים עם מעט שמנת מתוקה (לא הרבה זמן).

  • 09.

    חותכים את הדונטס וממלאים בקציפת הגנאש.

  • 10.

    מצפים את הדונאטס ביתרת הגנאש ומפזרים סוכריות צבעוניות מעל.  

הכנת? כאן מדרגים
(39)