המרכיבים ל30 יחידות:
דונאטס:
- 1 ק"ג קמח
- 20 גרם שמרים
- 200 גרם חמאה
- 180 מ"ל חלב
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 4 ביצים
- 150 גרם סוכר
- 7 גרם מלח
- 1 כפית וניל
לציפוי:
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד (כל סוג)
- סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה: להכנת הדונאטס
-
02.
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ,שמרים, סוכר ומלח.
-
03.
ממיסים את החמאה ומערבבים עם חלב ושמנת חמוצה עד לקבלת תערובת פושרת.
-
04.
מוסיפים לקמח ביצים, וניל ואת תערובת החמאה ומעבדים במשך 5 דקות לקבלת בצק חלק, רך ומבריק ומכניסים למקרר ללילה.
טיימר מופעל
-
05.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ, קורצים עיגולים ואח"כ קורצים עיגול קטן במרכז. מניחים על נייר אפייה משומן למנוחה כשעה.
-
06.
מחממים שמן ומטגנים על להבה בינונית עד לצבע זהוב. להכנת גנאש השוקולד:
-
07.
מרתיחים את השמנת , מורידים מהאש מוסיפים את השוקולד ומערבבים, שומרים לילה במקרר.
-
08.
למחרת, חלק מהגנאש שומרים לציפוי וחלק מקציפים עם מעט שמנת מתוקה (לא הרבה זמן).
-
09.
חותכים את הדונטס וממלאים בקציפת הגנאש.
-
10.
מצפים את הדונאטס ביתרת הגנאש ומפזרים סוכריות צבעוניות מעל.
הכנת? כאן מדרגים