גביניות עם גבינת כנען ומשמשים
אין כמו להכין גביניות לגמרי בעצמכם! בואו למלא את הבית בניחוחות אפייה עם המתכון המעולה של רון יוחננוב לגביניות מיוחדות עם גבינות כנען ומשמשים

המרכיבים ל 12 יחידות:
- 500 גרם קמח לבן
- קורט מלח
- כף שמרים יבשים
- 3 כפות (60 גרם) סוכר
- ביצה
- 1 כוס (250 מ"ל) חלב
- 100 גרם חמאה מומסת
- ½ חבילה (250 גרם) גבינת כנען תנובה
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 ביצה
- 3 כפות (50 גרם) סוכר
- מעט מחית וניל
- גרידת לימון
- 6 משמשים חצויים
- ביצה טרופה
- כוס מים
- כוס סוכר
- מעט אבקת סוכר – לא חובה
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת המיקסר מניחים את המלח בתחתית, מעליו קמח, שמרים, סוכר וחלב. מתחילים ללוש את הבצק כמה דקות עד שמתגבש בצק. מיד כשמתחיל להתגבש הבצק יש להוסיף את השמן.
-
02.
ממשיכים ללוש כ-8 דקות. אם צריך, ניתן להוסיף מעט מים. צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית.
טיימר מופעל
-
03.
עוטפים את הבצק במגבת (השמרים צריכים לנשום) או בניילון נצמד (ומשאירים חור לאוויר) ומתפיחים במשך שעה לפחות. לאחר מכן מחלקים את הבצק לגודל הרצוי. מומלץ לעבוד עם משקל ולחלק את הבצק לחתיכות שוות. אפשר גם להתפיח את הבצק ללילה במקרר כשהבצק מכוסה בצורה הרמטית.
-
04.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים, יוצרים כדור מכל חלק ומשטחים בעזרת מערוך.
-
05.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי מילוי הגבינה.
-
06.
מניחים את עיגולי הבצק הפתוחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים כף מתערובת המילוי במרכז כל עיגול בצק מרודד ומניחים במרכז חצי משמש, כשהצד החתוך כלפי מטה.
-
07.
מכסים במגבת להתפחה נוספת של חצי שעה לפחות.
-
08.
מסלקים את המגבת, מורחים את השוליים של כל מאפה בביצה טרופה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכחצי שעה או עד הזהבה.
-
09.
מכינים את סירופ הסוכר – מבשלים את המים והסוכר בסיר עד בעבוע והסמכה. מורידים מהגז ומצננים.
-
10.
מיד לאחר סיום האפייה, מברישים את המאפים בסירופ סוכר קר ומפזרים מעט אבקת סוכר בעת ההגשה.