רביולי גבינה מתוק ברוטב דובדבנים - מאת אינס ינאי | השף הלבן

רביולי גבינה מתוק ברוטב דובדבנים

רביולי הוא קלאסיקה איטלקית, אבל יצא לכם לנסות את הגרסה המתוקה? קבלו מתכון מפתיע לרביולי גבינה (שמכינים בבית) ברוטב דובדבנים קליל ומתקתק

רביולי גבינה מתוק ברוטב דובדבנים מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רביולי גבינה מתוק ברוטב דובדבנים
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל3-4 מנות:

לבצק:
  • 300 גרם קמח
  • 3 ביצים
  • קורט מלח
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 5 כפות מים (לפי הצורך)
למלית:
  • 200 גרם גבינת כנען
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 חלמון
לרוטב הדובדבנים:
  • 2 כוסות דובדבן מתוק מוקפא "סנפרוסט"
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
להגשה:
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 9% תנובה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. במידת הצורך, ניתן להוסיף מעט מים שיסייעו להתגבשות הבצק. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

  • 02.

    מקמחים משטח ומרדדים את הבצק לעלה דק מאוד.

  • 03.

    קורצים עיגולים גדולים יחסית בעזרת קורצן.

  • 04.

    מערבבים את מרכיבי המלית יחד ומניחים כפית בכל עיגול שקרצנו.

  • 05.

    מרטיבים מעט בעזרת מים את דפנות העיגול ומקפלים לחצי.

  • 06.

    מהדקים את השוליים היטב וחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית.

  • 07.

    מרתיחים 5 כוסות מים בסיר עמוק ומניחים את הרביולי בתוך המים הרותחים. מבשלים אותם בנגלות, ומוציאים כשהם שהם צפים.

  • 08.

    מסננים ומניחים בצד.

  • 09.

    מבשלים בסיר קטן את מרכיבי הרוטב יחד כ-10 דקות על אש נמוכה ומגישים בצלחת עם הרביולי וכף שמנת חמוצה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 10.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(9)