פסטה עם פלפלים, חצילים, זיתים ובולגרית
פסטה ים תיכונית קייצית עם תוספות טעימות
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 4-6:
- 2 חצילים חתוכים לקוביות של 1.5 סמ"ר
- מלח, פלפל
- 1 כף עלי תימין
- 1/3 כוס שמן זית
- 3 פלפלים אדומים
- 500 גרם פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן
- 1/2 כוס זיתים קצוצים דק
- 4 שיני שום כתושות
- 200 גרם גבינה בולגרית 5% "פיראוס", מפוררת
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מפזרים קוביות חצילים בתבנית, בוזקים מלח, פלפל ותימין ומזלפים 2 כפות שמן זית. אופים כ 25 דקות עד שהחצילים זהובים ורכים. שמים את הפלפלים בתבנית ואופים יחד עם החצילים. אפשר להניח את התבנית על תחתית התנור ולאחר 1/4 שעה להפוך את הפלפלים. כשהחצילים מוכנים מוציאים אותם מהתנור, מכבי את התנור ומשאירים ב את הפלפלים ל 15 דקות נוספות. קולפים את הפלפלים וחותכים לריבועים קטנים.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים את הפסטה החמה עם החצילים, פלפלים זיתים, שום, יתרת שמן הזית, בולגרית ופטרוזיליה ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים