פסטה עם אספרגוס, גבינת חמד ואגוזי מלך
שלושה-ארבעה מרכיבים, הכנה מהירה, והרי לכם פסטה טעימה במיוחד. שימו לב שלא לבשל את האספרגוס יתר על המידה, כדי שיישאר פריך.
המרכיבים ל3:
- 1 חב' אספרגוס טרי
- מלח
- שמן זית
- 1 חב' (250 גרם) פסטה מסוג טלייטלה ביצים (אטריות מוארכות מועשרות בביצים)
- 1/2 חבילה (125 גרם) גבינת חמד 5% או 16% של פיראוס חתוכה לקוביות קטנות
- אפשרות: חופן אגוזי מלך טבעיים
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים סיר בינוני-גדול מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה. קוטמים את השליש התחתון של גבעולי האספרגוס ונפטרים מהם. שוטפים את הגבעולים, חותכים את כתרי האספרגוס מיתרת הגבעולים ושמים בצד. חותכים את מרכזי הגבעולים לפיסות ברוחב 1-2 ס"מ.
-
02.
כשהמים בסיר מבעבעים זורקים את פיסות מרכזי הגבעולים (לא את הכתרים) לתוכו ומבשלים במשך 2 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את כתרי הגבעולים ומבשלים 1-2 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
04.
מכינים מסננת מעל קערה גדולה ומסננים את האספרגוס למסננת (שומרים על המים לבישול הפסטה).
-
05.
בסיר, שכעת ריק, מחממים כף שמן זית. מוסיפים לסיר את האספרגוס החלוט, מערבבים כחצי דקה, ממליחים מעט ומעבירים לקערה קטנה.
-
06.
לסיר, שכעת ריק (אין צורך לשטפו), מעבירים את המים שנותרו מבישול האספרגוס ובמידת הצורך מוסיפים עוד מים רותחים (סה"כ נחוצים 2-3 ליטר מים) וממליחים. כשהמים מבעבעים מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן (כשש דקות). מסננים, מחזירים לסיר (ללא אש), מוסיפים כף שמן זית ומערבבים מייד. מוסיפים את האספרגוס החלוט וצרוב ואת קוביות הגבינה. מגישים לצלחות, אם רוצים מעטרים כל מנה במעט אגוזי מלך ומגישים מייד.