פסטה ברוטב פטה אפויה עם חצילים ופלפלים
המתכון של טרנד הפטה האפויה מהטיקטוק בגרסה מיוחדת ודלה יותר בקלוריות. בשונה מהמתכון המקורי, השתמשנו בפטה עם 5% שומן והחלפנו את עגבניות השרי בחצילים ופלפלים

המרכיבים ל 4:
- 1 חבילה (400 גר') פסטה קצרה מכל סוג שאוהבים
- 1 חבילה (250 גרם) גבינת פטה כבשים 5% "פיראוס"
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
- 3 שיני שום קלופות וחצויות
- 1 חציל בינוני חתוך לקוביות בינוניות
- 2 פלפלים אדומים קטנים חתוכים לקוביות בינוניות
- 1 כף עלי בזיליקום טריים קצוצים
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן על גבי האריזה. שומרים בצד 1/4 כוס ממי הבישול, שוטפים את הפסטה במים קרים ומניחים בצד.
-
02.
מחממים תנור ל-210 מעלות. מניחים על התבנית את קוביית הפטה במרכז כשהיא שלמה, מברישים בשמן זית ויוצקים את שארית שמן הזית בתחתית.
-
03.
ממלאים את התבנית בקוביות הירקות ובשום מסביב לקוביית הגבינה ממליחים מעט את הירקות.
-
04.
אופים כ-20-25 דקות בתנור או עד להזהבה. מוציאים מהתנור, מערבבים את הירקות עם הגבינה בעזרת מזלג. ומוסיפים 2-3 כפות ממי בישול הפסטה, ואת הפסטה, ומערבבים מעט. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
טיימר מופעל
-
05.
מפזרים את עלי הבזיליקום מעל הפסטה ומגישים חם.