פסטה ברוטב גבינות
פסטה מרעננת ברוטב של שלוש גבינות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 500 גרם פסטה עבה (סלילים, צינורות או קונכיות)
- ½ כוס גבינת פרמז׳ן קולקשן מגוררת
לרוטב:
- 5 כפות חמאה
- מלח
- לפחות ½ כפית פלפל, רצוי פלפל לבן
- 1 כפית סוכר
- 3 משולשי גבינה מותכת בטעם טבעי
- 10 גרם גבינת רוקפור מפוררת
- כמה עלי רוזמרין (לא חובה)
- ½ כוס חלב
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים מים בסיר גבוה מכוסה. כשהמים מבעבעים, מכניסים את הפסטה.
-
02.
בינתיים מכינים סיר-מחבת גדול. שמים בו את החמאה, המלח, הסוכר, הפלפל, הגבינות (חוץ מהפרמזן) ועלי הרוזמרין, ומערבבים על להבה בינונית.
-
03.
כשהרכיבים בסיר-מחבת מתפוררים, מוסיפים את החלב ובוחשים היטב.
-
04.
לאחרשהפסטה בושלה 6 דקות, מעבירים אותה בכף מחוררת למחבת. לפני שמתחילים בערבוב, בוזקים מלח על הפסטה שבמחבת.
טיימר מופעל
-
05.
מערבבים בכף עץ בעדינות תוך חימום, כך שכל אטרייה תעטה רוטב. מפסיקים לאחר 5-7 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
בוזקים פרמזן ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים