ספגטי פונגי עם רוטב שמנת פטריות – המתכון המנצח | השף הלבן

ספגטי פונגי עם רוטב שמנת פטריות

פסטה טעימה וקלה להכנה עם רוטב פטריות, קצת יין ופירורי גבינה.

מאת: סער ניב
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ספגטי פונגי עם רוטב שמנת פטריות

המרכיבים ל 3-4:

  • 350 גרם ספגטי
  • 1 שמנת לבישול 15% של השף הלבן
  • 5 פטריות שמפיניון גדולות
  • 50 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • יין לבן לבישול
  • שמן
  • מלח
  • פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים כ-2/3 סיר מים, כאשר המים רותחים מוסיפים כפית מלח ומוסיפים את הספגטי. מפרידים טוב בין האטריות עם מזלג כדי שהספגטי לא יידבק ומנמיכים מעט את האש כדי למנוע גלישה.

  • 02.

    קוצצים את הפטריות לחתיכות בינוניות.

  • 03.

    בסיר קטן נפרד, מחממים כ-שתי כפות שמן ומוסיפים את הפטריות יחד עם מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.

  • 04.

    כאשר הפטריות נצרבות ומתחילות להפריש נוזלים, מוסיפים כף יין לבן ואת השמנת.

  • 05.

    בוחשים היטב עד לצמצום הרוטב ומקפידים כי הבישול יהיה מעט מתחת לסף הרתיחה.

  • 06.

    (לקבלת מרקם סמיך ועשיר יותר, ניתן להקריש באמצעות גבינת מוצרלה).

  • 07.

    כאשר הספגטי מוכן (רצוי שיישאר קשיח מעט ולא מבושל יתר על המידה), יש לסנן את המים היטב ולאחר מכן להחזירו לסיר, לשים מעט שמן ולערבב כדי שלא יידבק.

  • 08.

    מוזגים מנת ספגטי לקערית ויוצקים עליה את הרוטב. ניתן לקשט עם גבינת פרמזן או מוצרלה.

  • 09.

    בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(369)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.