ספגטי פונגי עם רוטב שמנת פטריות
פסטה טעימה וקלה להכנה עם רוטב פטריות, קצת יין ופירורי גבינה.
המרכיבים ל3-4:
- 350 גרם ספגטי
- 1 שמנת לבישול 15% של השף הלבן
- 5 פטריות שמפיניון גדולות
- 50 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- יין לבן לבישול
- שמן
- מלח
- פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים כ-2/3 סיר מים, כאשר המים רותחים מוסיפים כפית מלח ומוסיפים את הספגטי. מפרידים טוב בין האטריות עם מזלג כדי שהספגטי לא יידבק ומנמיכים מעט את האש כדי למנוע גלישה.
-
02.
קוצצים את הפטריות לחתיכות בינוניות.
-
03.
בסיר קטן נפרד, מחממים כ-שתי כפות שמן ומוסיפים את הפטריות יחד עם מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.
-
04.
כאשר הפטריות נצרבות ומתחילות להפריש נוזלים, מוסיפים כף יין לבן ואת השמנת.
-
05.
בוחשים היטב עד לצמצום הרוטב ומקפידים כי הבישול יהיה מעט מתחת לסף הרתיחה.
-
06.
(לקבלת מרקם סמיך ועשיר יותר, ניתן להקריש באמצעות גבינת מוצרלה).
-
07.
כאשר הספגטי מוכן (רצוי שיישאר קשיח מעט ולא מבושל יתר על המידה), יש לסנן את המים היטב ולאחר מכן להחזירו לסיר, לשים מעט שמן ולערבב כדי שלא יידבק.
-
08.
מוזגים מנת ספגטי לקערית ויוצקים עליה את הרוטב. ניתן לקשט עם גבינת פרמזן או מוצרלה.
-
09.
בתיאבון!