ספגטי פונגי עם רוטב שמנת פטריות – המתכון המנצח | השף הלבן

ספגטי פונגי עם רוטב שמנת פטריות

פסטה טעימה וקלה להכנה עם רוטב פטריות, קצת יין ופירורי גבינה.

מאת: סער ניב
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ספגטי פונגי עם רוטב שמנת פטריות

המרכיבים ל3-4:

  • 350 גרם ספגטי
  • 1 שמנת לבישול 15% של השף הלבן
  • 5 פטריות שמפיניון גדולות
  • 50 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • יין לבן לבישול
  • שמן
  • מלח
  • פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים כ-2/3 סיר מים, כאשר המים רותחים מוסיפים כפית מלח ומוסיפים את הספגטי. מפרידים טוב בין האטריות עם מזלג כדי שהספגטי לא יידבק ומנמיכים מעט את האש כדי למנוע גלישה.

  • 02.

    קוצצים את הפטריות לחתיכות בינוניות.

  • 03.

    בסיר קטן נפרד, מחממים כ-שתי כפות שמן ומוסיפים את הפטריות יחד עם מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.

  • 04.

    כאשר הפטריות נצרבות ומתחילות להפריש נוזלים, מוסיפים כף יין לבן ואת השמנת.

  • 05.

    בוחשים היטב עד לצמצום הרוטב ומקפידים כי הבישול יהיה מעט מתחת לסף הרתיחה.

  • 06.

    (לקבלת מרקם סמיך ועשיר יותר, ניתן להקריש באמצעות גבינת מוצרלה).

  • 07.

    כאשר הספגטי מוכן (רצוי שיישאר קשיח מעט ולא מבושל יתר על המידה), יש לסנן את המים היטב ולאחר מכן להחזירו לסיר, לשים מעט שמן ולערבב כדי שלא יידבק.

  • 08.

    מוזגים מנת ספגטי לקערית ויוצקים עליה את הרוטב. ניתן לקשט עם גבינת פרמזן או מוצרלה.

  • 09.

    בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(369)