ספגטי ברוטב קישואים ועגבניות
ספגטי ברוטב קישואים ועגבניות
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 בצל גדול
- 4 שיני שום גדולות
- 4 עגבניות חלוטות
- 3 קישואים
- מלח
- פלפל
- כף סוכר חום
- כפית חומץ יין
- צרור בזיליקום
הוראות הכנה:
-
01.
בצל גדול קצוץ גס ומטוגן מאודה על אש גבוהה בכף שמן קנולה וכפית שמן זית
-
02.
מוסיפים אחרי 3 דקות בערך 4 שיני שום חתוכות לאורך לפרוסות דקות
טיימר מופעל
-
03.
מטגנים תוך ערבוב בכף עץ, עוד 1-2 דקות
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים ריבועי עגבניות ללא הקליפה (חולטים עגבניות רחוצות: בסיר מים רותחים עם קצת מלח, מכניסים את העגבניות השלמות ומכבים את האש, מכסים עם המכסה ונותנים לעמוד כמה דקות עד שהקליפה מתבקעת. מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת, מניחים להצטנן כמה שניות ומקלפים עם היד את כל הקליפה)
-
05.
מוסיפים פרוסות חצאי ירח של קישואים בעובי של כ-1 ס"מ
-
06.
מניחים להתבשל על אש גבוהה לא יותר מ-5 דקות
טיימר מופעל
-
07.
מכבים את האש, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
-
08.
מוסיפים בערך כף סוכר חום או דבש, וכפית חומץ יין
-
09.
מערבבים, טועמים ומוסיפים עוד מהתבלינים לפי הצורך
-
10.
מוסיפים בזיליקום טרי קצוץ ומכסים את המחבת