חמין ספגטי ועוף
המתכון ששבר את הרשת: חמין עם ספגטי ועוף לשבתות משפחתיות שמכינים עם הלקט לחמין של סנפרוסט והופך את ההכנה למהירה וקלילה! מתכון שכדאי לנסות

המרכיבים ל 5-6 מנות:
- 1 שקית לקט לחמין "סנפרוסט"
- 1 חבילת ספגטי עבה
- 5 יחידות שוקי עוף
- 2 ראשי שום
- 1 בצל קטן קצוץ
- 4 תמרים מגולענים
- 1/2 כף מלח
- 1/2 כף פפריקה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כוסות עגבניות מרוסקות
- 6 כפות שמן זית
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 5-6 ביצים שטופות היטב ולא מבושלות
- 1/2 כף כמון
- 1/2 כף שום גבישי
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר עמוק עם מים רותחים וכף מלח מבשלים את הספגטי מחצית מזמן הבישול שכתוב על האריזה ומסננים.
-
02.
לאחר הסינון, מעבירים את הספגטי לקערה גדולה ומערבבים עם העגבניות המרוסקות, השום, המלח, הפלפל השחור, הפטרוזיליה והפפריקה.
-
03.
עוטפים את כל חלקי העוף היטב בתערובת התבלינים.
-
04.
בסיר סוטאז' עמוק מעט מניחים 3 כפות שמן זת , צורבים היטב את העוף משני הצדדים כ-8 דקות מכל צד ומוסיפים את לקט החמין, מערבבים ומטגנים במיצי העוף כ- 5 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מכבים את האש ומוציאים את העוף מהסיר. לאותו הסיר עם מיצי העוף מוסיפים 3 כפות שמן זית, משטחים את הספגטי בתוך הסיר ומדליקים שוב את האש.
-
06.
דוחסים את העוף והתמרים לתוך הספגטי ומניחים ביצים מעל.
-
07.
מוסיפים מים עד לכיסוי הספגטי והעוף, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
-
08.
עוטפים בנייר אפייה ומעל נייר אלומיניום ואופים 8-10 שעות בחום של 120 מעלות.
-
09.
בתאבון!
הידעת?
מה הקשר בין חמין, פסטה ועוף? על פניו אפשר לחשוב שמדובר בשלוש מנות שונות לחלוטין, אך זה לא המקרה. למעשה מדובר במתכון מפתיע ומקורי שנותן גרסה ייחודית ומודרנית ללמנת החמין המסורתית שכולנו מכירים ואוהבים. אז מבלי להוסיף עוד מילים, קבלו את המתכון ששבר את הרשת: חמין עם ספגטי ועוף לשבתות משפחתיות שמכינים עם הלקט לחמין של סנפרוסט והופך את ההכנה למהירה וקלילה! מתכון שכדאי לנסות בהקדם האפשרי.