לזניית ספגטי מהירה עם רוטב עגבניות וגבינות - טעים וקל להכנה | השף הלבן

לזניית ספגטי מהירה עם רוטב עגבניות וגבינות

לזניה כזאת – עדיין לא הכנתם! מתכון גאוני, קל ומפתיע של רחלי קרוט ללזניה הכי מהירה שיש: לזניית ספגטי עם רוטב עגבניות וגבינות

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניית ספגטי מהירה עם רוטב עגבניות וגבינות
צילום: טל סיון צפורין עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל6-8 מנות:

  • 300 גרם ספגטי בוקטיני (מספר 9 –עם החור באמצע)
  • 250 גרם (1/2 חבילה) גבינת כנען תנובה
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוברים את הפסטה כך שתתאים לאורך התבנית. אם נשארה לכם פסטה קצרה יותר מאורך התבנית זה בסדר גמור פשוט מפזרים אותה גם בפנים.

  • 02.

    קערה בינונית מערבבים גבינת כנען, שמנת לבישול ו-150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת, את השאר שומרים לחלק העליון. ממליחים ומפלפלים.

  • 03.

    בתוך תבנית אינגליש קייק או תבנית מלבנית שמים 2 כפות רוטב בתחתית ומורחים לשכבה דקה.

  • 04.

    מניחים ספגטי בשכבה אחת ומעל שמים שכבה של תערובת הגבינות ושכבה דקה של רוטב עגבניות.

  • 05.

    חוזרים על הפעולה עד שכל הפסטה, הגבינות והרוטב נגמרים. חשוב לסיים את החלק העליון עם רוטב עגבניות מעל.

  • 06.

    מפזרים את גבינת המוצרלה שנותרה וסוגרים את התבנית עם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.

  • 07.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 35 דקות ואז מסירים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות או עד שהלזניה זהובה ויפה.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 08.

    בתאבון!

הידעת?

הערות ושדרוגים:
- את שברי הפסטה, במידה ויש לכם (לא תמיד צריך לשבור אותה תלוי באורך התבנית) מפזרים בתוך הלזניה.
- רוצים לשדרג? מוסיפים פנימה בין השכבות קוביות בטטה רכות או פלפלים קלויים או עלי בזיליקום טריים או פטריות שמטגנים קודם עם קצת שמן ושום.
- במקום רוטב עגבניות אפשר להרטיב את השכבות עם מיכל אחד של שמנת להקצפה 38% ואז תקבלו מעין לזניה לבנה.

הכנת? כאן מדרגים
(18)