לזניית ספגטי מהירה עם רוטב עגבניות וגבינות
לזניה כזאת – עדיין לא הכנתם! מתכון גאוני, קל ומפתיע של רחלי קרוט ללזניה הכי מהירה שיש: לזניית ספגטי עם רוטב עגבניות וגבינות
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 300 גרם ספגטי בוקטיני (מספר 9 –עם החור באמצע)
- 250 גרם (1/2 חבילה) גבינת כנען תנובה
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
הוראות הכנה:
-
01.
שוברים את הפסטה כך שתתאים לאורך התבנית. אם נשארה לכם פסטה קצרה יותר מאורך התבנית זה בסדר גמור פשוט מפזרים אותה גם בפנים.
-
02.
קערה בינונית מערבבים גבינת כנען, שמנת לבישול ו-150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת, את השאר שומרים לחלק העליון. ממליחים ומפלפלים.
-
03.
בתוך תבנית אינגליש קייק או תבנית מלבנית שמים 2 כפות רוטב בתחתית ומורחים לשכבה דקה.
-
04.
מניחים ספגטי בשכבה אחת ומעל שמים שכבה של תערובת הגבינות ושכבה דקה של רוטב עגבניות.
-
05.
חוזרים על הפעולה עד שכל הפסטה, הגבינות והרוטב נגמרים. חשוב לסיים את החלק העליון עם רוטב עגבניות מעל.
-
06.
מפזרים את גבינת המוצרלה שנותרה וסוגרים את התבנית עם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.
-
07.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 35 דקות ואז מסירים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות או עד שהלזניה זהובה ויפה.
טיימר מופעל
-
08.
בתאבון!
הידעת?
הערות ושדרוגים:
- את שברי הפסטה, במידה ויש לכם (לא תמיד צריך לשבור אותה תלוי באורך התבנית) מפזרים בתוך הלזניה.
- רוצים לשדרג? מוסיפים פנימה בין השכבות קוביות בטטה רכות או פלפלים קלויים או עלי בזיליקום טריים או פטריות שמטגנים קודם עם קצת שמן ושום.
- במקום רוטב עגבניות אפשר להרטיב את השכבות עם מיכל אחד של שמנת להקצפה 38% ואז תקבלו מעין לזניה לבנה.