לזניה מגולגלת
מי יוכל לסרב לפרוסת לזניה נפלאה ועשירה בגבינות?
המרכיבים ל8-10:
- 10 עלי לזניה, רצוי מסולסלים
- 250 גרם עלי תרד סנפרוסט מסוננים או עלי תרד טריים
- 5 שיני שום קלופות
- 1 כף שמן זית או חמאת תנובה
- 1 גביע (250 גרם) קוטג' תנובה 5% ׁ
- 1/2 גביע גבינת נפוליאון טעם טבעי 16% או 25%
- 1 ביצה
- 1/2 כוס (50 גרם) גבינת גבע-פרמזן קולקשן מגוררת דק או פתיתי מוצרלה שף לבן
- 3 בטטות
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שף לבן או שמנת לבישול 15% שף לבן
- 3/4 כוס (180 מ"ל) רוטב עגבניות מוכן
- מלח, פלפל שחור גרוס
- אפשרות: 10 עלי בזיליקום קטנים
הוראות הכנה:
-
01.
מלית התרד והגבינות: שוטפים היטב את עלי התרד וחותכים לרצועות דקות (ללא הגבעולים הקשים). פורסים דק את השום.
-
02.
מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את השום במשך דקה. מוסיפים את התרד ומטגנים כ-4 דקות, תוך ערבוב, עד שהוא מתרכך אבל עדיין שומר על צבעו. מתבלים בנדיבות במלח ובפלפל שחור. מסננים מנוזלים ומצננים 5 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את התרד לקערה ומוסיפים את הקוטג', גבינת השמנת, הביצה ו-1/4 כוס מגבינת הפרמזן. מערבבים ומניחים בצד.
-
04.
מלית הבטטה: מרתיחים מים בסיר גדול. קולפים את הבטטות, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים עד לריכוך. מעבירים לקערה בעזרת כף מחוררת וממשיכים להרתיח את המים.
-
05.
מועכים את הבטטה למחית חלקה ומתבלים במלח ובאגוז מוסקט. מניחים בצד.
-
06.
הרכבת המנה: מבשלים את עלי הלזניה במשך 5-3 דקות במים הרותחים, עד שהם גמישים אבל לא רכים לגמרי. מסננים ופורשים על משטח העבודה.
טיימר מופעל
-
07.
מחממים את התנור ל-190 מעלות.
-
08.
יוצקים לבסיס התבנית 4-3 כפות מהשמנת.
-
09.
מניחים במרכז אחד מעלי הלזניה 2 כפות ממחית הבטטה ומורחים אותה בעדינות בעזרת גב כפית - מקפידים להשאיר שוליים של 1 ס"מ. מניחים מעליה 2 כפות ממלית התרד והגבינות ומגלגלים לרולדה מאחת הצלעות הקצרות. מניחים בתבנית כשה"תפר" פונה כלפי מטה.
-
10.
מכינים באותו אופן רולדות לזניה נוספות, ומניחים אותן בתבנית בצפיפות.
-
11.
יוצקים את השמנת שנותרה על רולדות הלזניה - בעיקר על הקצוות שלהן.
-
12.
יוצקים על מרכז רולדות הלזניה רוטב עגבניות ומפזרים את יתרת גבינת הפרמזן.
-
13.
אופים 30-20 דקות, עד שהגבינה נמסה לגמרי. מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים.
טיימר מופעל