לזניה מגולגלת - מלאה בכל טוב! | השף הלבן

לזניה מגולגלת

מי יוכל לסרב לפרוסת לזניה נפלאה ועשירה בגבינות?

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לזניה מגולגלת
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל8-10:

  • 10 עלי לזניה, רצוי מסולסלים
  • 250 גרם עלי תרד סנפרוסט מסוננים או עלי תרד טריים
  • 5 שיני שום קלופות
  • 1 כף שמן זית או חמאת תנובה
  • 1 גביע (250 גרם) קוטג' תנובה 5% ׁ
  • 1/2 גביע גבינת נפוליאון טעם טבעי 16% או 25%
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס (50 גרם) גבינת גבע-פרמזן קולקשן מגוררת דק או פתיתי מוצרלה שף לבן
  • 3 בטטות
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שף לבן או שמנת לבישול 15% שף לבן
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) רוטב עגבניות מוכן
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • אפשרות: 10 עלי בזיליקום קטנים
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מלית התרד והגבינות: שוטפים היטב את עלי התרד וחותכים לרצועות דקות (ללא הגבעולים הקשים). פורסים דק את השום.  

  • 02.

    מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את השום במשך דקה. מוסיפים את התרד ומטגנים כ-4 דקות, תוך ערבוב, עד שהוא מתרכך אבל עדיין שומר על צבעו. מתבלים בנדיבות במלח ובפלפל שחור. מסננים מנוזלים ומצננים 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    מעבירים את התרד לקערה ומוסיפים את הקוטג', גבינת השמנת, הביצה ו-1/4 כוס מגבינת הפרמזן. מערבבים ומניחים בצד.

  • 04.

    מלית הבטטה: מרתיחים מים בסיר גדול. קולפים את הבטטות, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים עד לריכוך. מעבירים לקערה בעזרת כף מחוררת וממשיכים להרתיח את המים.

  • 05.

    מועכים את הבטטה למחית חלקה ומתבלים במלח ובאגוז מוסקט. מניחים בצד.

  • 06.

    הרכבת המנה: מבשלים את עלי הלזניה במשך 5-3 דקות במים הרותחים, עד שהם גמישים אבל לא רכים לגמרי. מסננים ופורשים על משטח העבודה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 07.

    מחממים את התנור ל-190 מעלות.

  • 08.

    יוצקים לבסיס התבנית 4-3 כפות מהשמנת.

  • 09.

    מניחים במרכז אחד מעלי הלזניה 2 כפות ממחית הבטטה ומורחים אותה בעדינות בעזרת גב כפית - מקפידים להשאיר שוליים של 1 ס"מ. מניחים מעליה 2 כפות ממלית התרד והגבינות ומגלגלים לרולדה מאחת הצלעות הקצרות. מניחים בתבנית כשה"תפר" פונה כלפי מטה.

  • 10.

    מכינים באותו אופן רולדות לזניה נוספות, ומניחים אותן בתבנית בצפיפות.

  • 11.

    יוצקים את השמנת שנותרה על רולדות הלזניה - בעיקר על הקצוות שלהן.

  • 12.

    יוצקים על מרכז רולדות הלזניה רוטב עגבניות ומפזרים את יתרת גבינת הפרמזן.

  • 13.

    אופים 30-20 דקות, עד שהגבינה נמסה לגמרי. מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)